• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. november 2010 - FDM

Når klassikeren skades

Har man en klassisk bil, er en god forsikring og et godt værksted alfa og omega.

En god forsikring, et godt værksted og kendskab til reglerne er alfa og omega, når klassikeren skades. En god forsikring, et godt værksted og kendskab til reglerne er alfa og omega, når klassikeren skades.

FDM
Når klassikeren skades
Orden i forsikringsforholdene og det rigtige værksted er alfa og omega, når en klassisk bil får en større skade. Ellers risikerer man enten ikke at ikke få tilstrækkelig erstatning, eller at bilen erklæres totalskadet. Også selvom den kunne være reddet. Det skriver MotorClassic, FDMs store magasin om klassiske biler.

Vigtigst er det, at forsikringsselskabet kender bilens handelsværdi.
”De fleste klassikere er dækket af en form for veteranforsikring, og her er det ejerens ansvar at give selskabet besked, hvis bilen stiger i værdi. Forsikringen dækker nemlig kun op til det beløb, der står i policen. Bilen er derfor underforsikret, hvis den reelt er mere værd,” siger MotorClassics chefredaktør, Bo Christian Koch.

Forskel  på biler over og under 35 år
Bilens registrering kan også afgøre, om den erklæres totalskadet eller ej. Over 35 år gamle biler kan nemlig indregistreres som veteraner, og de er først totalskadede, hvis reparationsprisen overstiger bilens værdi. Ikke-veteraner er derimod totalskadede, når reparationen koster mere end 75 pct. af værdien, og ifølge det seneste finanslovsforlig skal grænsen fremover være blot 65 pct. af handelsværdien.

Vigtigt at kende et godt værksted med forstand på klassikere
Endelig er det vigtigt at kende et værksted eller en specialist med forstand på klassikere, når den skadede bil skal genopbygges.
”Det rigtige værksted, der kan lave bilen med de rigtige reservedele til den rigtige pris, kan også være afgørende for, om bilen erklæres totalskadet eller ej,” påpeger Bo Christian Koch.

FDMs magasin om klassiske biler, MotorClassic, udkommer fire gange årligt, og 15. udgave er netop kommet på gaden. Det kan købes i større kiosker, eller man kan tegne abonnement på www.fdm.dk/motorclassic.
BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.