• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. december 2010 - FDM

Store prisforskelle på billån

Det kan betale sig at se sig for, når man skal låne til bilen

Det kan være lige så billigt at få sin bil finansieret hos forhandleren som at gå i banken, viser beregninger Motor har lavet i sit nye nummer. Det kan være lige så billigt at få sin bil finansieret hos forhandleren som at gå i banken, viser beregninger Motor har lavet i sit nye nummer.

FDM 
Ikke ligegyldigt hvordan
Det er langt fra alene model, farve og årgang der skal tages stilling til, når man skal have ny bil. Hvor skal bilen f.eks. finansieres? I banken, realkreditinstituttet eller hos forhandleren? Det er nemlig langt fra ligegyldigt, hvad man vælger, skriver FDMs medlemsblad Motor, som har undersøgt, hvad det koster at låne til en bil til 100.000 kr. og til 250.000 kr.
Beregningerne illustrer, at det bestemt ikke er ligegyldigt, hvordan man finansierer sin bil. Der er mange penge at spare, hvis man ser sig for, men det kræver, at man bruger lidt tid på at undersøge ens forskellige lånemuligheder.

Billigst at låne i friværdi
Ikke overraskende viser undersøgelsen, at det er billigst at låne i sin friværdi. Mere overraskende er det, at der er så store forskelle på identiske billån bankerne imellem.
”Vi ved, at bankkunder er meget loyale kunder og ikke ret gode til at indhente tilbud fra andre banker. Men man kan hurtigt spare 6.000 kroner selv på et mindre billån til 100.000 kr. ved at se sig for,” siger forbrugerøkonom i FDM, Allan Skytte Christensen.

Finasiering gennem forhandleren
Han hæfter sig desuden ved, at det kan være lige så billigt eller billigere at få bilen finansieret igennem bilforhandleren som at gå i banken.
”Mange er nok ikke klar over det, men den finansiering flere forhandlere tilbyder, kan være fuldt ud lige så god som mange bankers. Det skyldes dels, at finansselskaberne bag ikke har omkostninger til et net af filialer, dels at de har en større viden om hele bilmarkedet, som gør dem i stand til at tilbyde en attraktiv rente. Man skal dog være villig til at forhandle om stiftelsesomkostningerne, som ofte er højere hos bilforhandleren, for at sikre sig en god handel,” forklarer Allan Skytte Christensen.

Forberedelse er vigtig
Inden man begiver sig ud på lånemarkedet, er det dog en god idé at få styr på basale begreber som renter, gebyr, stiftelsesomkostninger og lånets årlige omkostninger i procent også kaldet ÅOP. Den fortæller, hvor dyrt lånet samlet set er med renter, gebyrer og andre omkostninger og kan altså bruges til at sammenligne lån af samme type, løbetid og beløb.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.