• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. december 2010 - alkotester.dk

Tag din egen sprittest

Nu kan private købe en alkotester, der svarer til politiets.

En Dräger Alkotest 3000 bruger samme sensor som politiets udgaver. En Dräger Alkotest 3000 bruger samme sensor som politiets udgaver.

alkotester.dk
Tag din egen sprittest
De fleste kender situationen, hvor man er i tvivl om man er helt promillefri, når tiden for hjemkørslen nærmer sig.
Selv om man har styr på, hvad og hvor meget man har drukket, spiller vægt og køn en stor rolle for forbrændingen af eventuelt  indtagne genstande. Men nu kan man tage sin egen sprittest med en alkotester, der svarer til politiets.

Mange myter om forbrænding af alkohol
Myten om, at kaffe, motion og frisk luft holder promillen i ave lever i bedste velgående, men det gør det ikke. Kun mængden af indtaget alkohol og det tidsrum alkoholen er indtaget over spiller en rolle, idet alkohol forbrændes med en konstant hastighed.
Rigelig indtagelse af mad kan sinke optagelsen af spritten i blodet, men det er et regnestykke for viderekomne i ædru tilstand.
Det eneste man kan regne med er, at en spinkel kvinde kan nå en kritisk promille dobbelt så hurtigt som en ordentlig kleppert af en mand. Men selv her er der en tvivl, idet promilleberegninger kun gælder op til ’’idealvægten’’, som er højde i centimeter minus 100. Det vil sige 80 kg for en person på 180 cm.

Ikke altid husker man at holde sig fra alkohol
En elektronisk alkotester kan være løsningen, der med rimelig sikkerhed kan afgøre, om man så at sige er køreklar, når hjemturen melder sig. Det er ikke nok at føle sig på toppen og helt sikker kan man kun være, hvis man har gjort det eneste fornuftige: Holdt sig fra alkohol, men sådan ser virkeligheden ikke ud for alle trafikanter.
Derfor lancerer en af verdens førende producenter af promilletestere, tyske Dräger nu en forbruger-version af den elektrokemiske alkotester, som virksomheden leverer til politi verden over.
 
Bruger samme sensor som i politiets alkotestere
Dräger Alcotest 3000 er udstyret med samme sensor, som politiet bruger i de to Dräger-modeller, Alcotest 6510 og 6810, der anvendes af politiet i mange lande verden over.
Testeren er klar til brug  5 sekunder efter, at man har tændt den. Herefter skal man blæse i mundstykket  til apparatet med en hyletone fortæller, at det er nok. Resultatet kan aflæses i et stort tydeligt display, ledsaget af en grøn, gul eller rød lampe.

Alcotest 3000 er et tysk præcisionsinstrument, men for at målingen skal være korrekt, er det nødvendigt:
 
1. At man venter mindst 15 minutter fra sidste indtagelse af alkohol, inden man blæser og eventuelt skyller munden før målingen.

2. At man husker på, at promillen vil være for opadgående, hvis man en tid før målingen har indtaget alkohol. En kontrolmåling efter eksempelvis yderligere 15-20 minutter anbefales.

Alcotest 3000 leveres med stofetui og to mundstykker og benytter almindelige AA 1,5 volt batterier. For at opretholde præcisionen skal enheden kalibreres hos leverandøren en gang om året.
 
Dräger Alkotest 3000 koster 2.995,- kr. og sælges fra www.alkotester.dk samt udvalgte autoforhandlere.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.