• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. december 2010 - Applus+ Bilsyn

Pas på sne og sjap i bilen

Fugt i bundmåtterne kan føre til rust, så pas på, advarer Applus+ Bilsyn.

Denne situation kan føre til rust i bunden af bilen. Denne situation kan føre til rust i bunden af bilen.

Applus+ Bilsyn
Pas på sne og sjap i bilen
Hvad mange ikke er klar over er, at biler også kan ruste indefra. Og denne december med store mængder af sne, sjap og salt kan være farlig for din bil, hvis du hiver det med ind i bilen under dine sko. Sneen smelter inde i kabinen, hvor temperaturen er over frysepunktet, og siver ned i måtterne i bunden af bilen. Her lægger den sig som en dyne henover metallet.
”I øjeblikket er det højsæson for fugt inde i bilen. Der er masser af sne og salt på vejene, og når folk går i vinterstøvler med større riller i sålen, hiver de ekstra meget sne med ind. Problemet opstår, fordi gulvet i rigtig mange biler ikke er rustbeskyttet, så det kan modstå vedvarende fugt. Des længere bilen får lov at stå med våde måtter, des større er risikoen for, at bunden begynder at korrodere,” sige Arne Willerslev-Legrand, administrerende direktør hos Applus+ Bilsyn.

Mange biler viser sig ved syn at være angrebet af rust i bunden
Ifølge Applus+ Bilsyn, der hvert har masser af biler til syn, som netop er angrebet af rust i den indvendige bund på grund af fugt i gulvtæppet mv., så lægges kimen til rusten ofte i vintermånederne. Problemerne eskalerer typisk i løbet af forårsmånederne, når vejret bliver varmere. Kombinationen af fugt og højere temperaturer skaber de optimale arbejdsbetingelser for rust, som forvolder maksimal skade på bilen.
Firbenede venner giver problemer
”Følger man det helt enkle og logiske råd at banke fødderne af, inden man stiger ind i bilen, sparer mange bilejere sig selv for en masse problemer og udgifter senere. Hundeejere, der bruger bagagerummet til hunden, skal sørge for at bunden af bagagerummet altid er tørt. Her oplever vi ofte en stor forekomst af rust. Samtidig er det en god idé at få undersøgt, hvordan bilen er rustbeskyttet i bunden. Har den lidt eller ingen rustbeskyttelse, anbefaler vi, at bilen beskyttes på ny,” siger Arne Willerslev-Legrand.

Undgå fugt inde i bilen
1. Tør fødderne af inden indstigning. Hav evt. en ekstra dørmåtte med, du kan tørre fødderne af på.
2. Ventilér bilen så ofte som muligt. Evt. ved at lade vinduet stå åbent i bilen inde i garagen.
3. Tjek med passende mellemrum gulvbeklædningen. Er den fugtig, bør du lufte den eller tørre den.
4. Tør dørmåtter. Du behøver ikke centrifugere dem, en tur henover bryggersradiatoren rækker. En anden mulighed er at lægge aviser med mursten ovenpå måtten.
5. Læs evt. mere på www.bilsyn.dk

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.