• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. december 2010 - De Danske Bilimportører

Bilsalget 45 procent op

November blev en forrygende måned, især for leasingselskaberne.

Ford Mondeo var en af de få store biler der solgte godt i november. Ford Mondeo var en af de få store biler der solgte godt i november.

De Danske Bilimportører
Bilsalget 45 procent op
Bilsalget fortsætter sin årelange optur. I november voksede personbilssalget med hele 45 procent sammenlignet med november 2009. Det er bl.a. leasing der er med til at trække salget frem, og antallet af leasingbiler blev i november tæt på fordoblet i forhold til sidste år.
2010 fortsætter dermed kursen mod at kunne placerer sig i top 10 når det gælder salget af nye biler. 13.125 nye personbiler blev indregistreret i november, og herfra var 4.619 leasede. Med en samlet leasingandel på 35 procent var mere end hver tredje personbil altså leaset og antallet af leasede biler voksede med 97 procent sammenlignet med november 2009.
 
Salget af personbiler steget 12 måneder i træk
”Personbilssalget er nu steget 12 måneder i træk, og tallene for november understreger det stærke marked. Det er tydeligt at ikke mindst leasing, med en nærmest eksplosiv vækst i forhold til sidste år er med til at trække markedet fremad, men også det traditionelle bilkøb er i vækst. Vi forventer dog at leasing også i 2011 får en fortsat stigende del af markedet” siger Bent Mikkelsen, administrerende direktør hos De Danske Bilimportører.  

De store firmabiler sælges i december
Det er fortsat de mindre biler, der fylder i salgsstatistikken, og det forventer Bent Mikkelsen ikke vil ændre sig - dog med december som en markant undtagelse:
”Vi har hele året kunnet se, at ikke mindst de mindre biler har solgt rigtigt godt. Det er en europæisk tendens at forbrugerne ønsker de lidt mindre biler, men den er ekstra kraftig i Danmark - ikke mindst på grund af indretningen af vores afgiftssystem. December er dog traditionelt højsæson for salget af firmabiler, så her forventer vi, at det er de noget større biler, der kommer til at dominerer salgslisterne”, siger Bent Mikkelsen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.