• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. december 2010 - Forsikringsoplysningen

Pas på julegaverne i bilen

Gaverne skal gemmes for nysgerrige blikke. Kontanter og smykker dækkes ikke.

Det risikerer man, hvis man lader julegaverne ligge synligt fremme i bilen. Det risikerer man, hvis man lader julegaverne ligge synligt fremme i bilen.

Forsikringsoplysningen
Pas på julegaverne i bilen
Det er ikke kun på byernes hovedgader og i indkøbscentrene, at der er trængsel og alarm. Det er der også på parkeringspladserne, hvor tyvene for tiden står på spring for at gøre nogle gode fangster fra biler læsset med julegaver.
Er du i gang med julegaveindkøbene, så pas på du ikke giver tyvene frit spil ved at lade gaver ligge i bilen, mens du ordner resten af indkøbene eller får en tiltrængt forfriskning.
"Lad være med at bruge bilen som opbevaringssted for julegaverne. Det er et tag-selv-bord for tyvene, hvis en forladt bil er fyldt med juleindkøb på bagsædet. Alligevel er der en del, der gør det. Overvej, om juleindkøbene kan klares som det sidste, inden du kører hjem, så de ikke kommer til at ligge i en parkeret bil", siger konsulent Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikringsoplysningen.

Sådan dækker forsikringen
Forsikringen dækker kun, hvis bilen er låst, ruderne lukkede og der er tegn på opbrud af bilen. Derudover handler det om, hvad det er for nogle ting, der bliver stjålet. Ved tyveri fra biler skelner indboforsikringen mellem almindeligt indbo såsom bøger, legetøj, hobbyværktøj og madvarer og særligt indbo såsom GPS, computere, telefoner, kameraer, vin og spiritus.
Almindeligt indbo bliver erstattet, uanset hvor i bilen det befandt sig, da det blev stjålet. Med særligt indbo er der to muligheder: Nogle indboforsikringer dækker kun, hvis det har ligget i aflåst bagage- eller handskerum, mens andre forsikringer dækker, hvis blot genstandene ikke er synlige udefra.
Vær opmærksom på, at smykker og kontanter aldrig dækkes, uanset om det er skjult eller gemt i aflåste rum.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.