• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. december 2010 - Toyota

Toyota mest fejlfri

Toyota er mest fejlfri i stor tysk undersøgelse af 7,2 mio. biler.

Toyota Avensis er generelt meget fejlfri. Toyota Avensis er generelt meget fejlfri.

Toyota
Toyota mest fejlfri
Med 17 førstepladser i den omfattende og anerkendte TÜV-undersøgelse, som den tyske synsvirksomhed Technische Überwachungs Verein gennemfører hvert år, markerer Toyota sig som det absolut bedste og mest fejlfrie bilmærke af alle.
Undersøgelsen omfatter 7,2 millioner biler, der er rullet gennem synshallerne i Tyskland fra juli 2009 til juni 2010, og her er Toyotas biler altså generelt de mest fejlfrie i deres respektive klasser og årgange.
Det er i særlig grad Toyota Avensis og Toyota RAV4, som skiller sig positivt ud. De to modeller placerer sig således som de mest fejlfrie i hver deres klasse i hele 4 ud af 5 årgange i undersøgelsen. Men også Toyota Yaris, Toyota Corolla Verso, Toyota Corolla og Toyota Auris skiller sig positivt ud.

Toyota Avensis og RAV4 rydder bordet
Toyota Avensis topper med færrest fejl i sin klasse blandt både de 4-5 år,
6-7 år, 8-9 år samt 10-11 år gamle biler, mens Toyota RAV4 også er bedst i sin klasse med færrest fejl for de 2-3-årige, 6-7-årige, 8-9-årige samt 10-11-årige biler.
Ser man på samtlige bilmodeller på markedet blandt de 10-11 år gamle biler, bliver Toyotas mest populære SUV gennem tiderne RAV4 kun overgået af sportsvognen Porsche 911.
”Det glæder mig, at Toyotas mangeårige fokus på høj kvalitet slår så markant igennem i en af verdens mest omfattende og anerkendte undersøgelser af brugte biler. Men vi læner os ikke tilbage af den grund. I stedet fortsætter vi med at holde skarp fokus på høj kvalitet og kundetilfredshed, så Toyota også fremover adskiller sig markant fra andre bilmærker med færrest fejl og markedets mest tilfredse kunder”, siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

Toyota Prius imponerer
Blandt TÜV-undersøgelsens yngste brugte biler viser verdens første hybridbil Toyota Prius sig imponerende stærkt. Som den absolut mest fejlfrie bil blandt alle 2-3-årige biler distancerer den selv de allerdyreste og største luksusbiler med sin eminente og fremtidsorienterede teknologi.
Toyota Auris følger lige efter - som den bedste i sin klasse med færrest fejl og næstbedste af alle 128 testede 2-3-årige biler. En overlegen magtdemonstration af kvaliteten fra den japanske bilgigant Toyota.
Med den nye hybridbil Toyota Auris HSD har Toyota formentlig endnu mere positivt i vente om et par år. Den tyske synsvirksomhed TÜV konstaterede kun fejl ved i gennemsnit omkring 2 ud af 100 Auris’er, hvilket er væsentlig mindre end gennemsnittet for alle biler på 5,5 biler.

Toyota Yaris stærkere med alderen
Også Toyota Corolla Verso, Toyota Corolla samt Toyota Yaris henter rene førstepladser hjem i deres respektive klasser. Sidstnævnte - den kvikke og kompakte Toyota Yaris - er ikke bare stærk som ny bil. Undersøgelsens resultater viser nemlig, at Yaris bliver endnu stærkere med alderen sammenlignet med andre bilmærker.
Både med 8-9 år og 10-11 år på bagen ligger Toyota Yaris således suveræn nummer et i sin klasse og nummer fire blandt samtlige bilmodeller på markedet overgået af bl.a. Toyota RAV4.

Om TÜV-undersøgelsen
Synshallerne i Tyskland gennemgår over 100 kontrolpunkter, når de skal syne en bil. Der er udvalgt 18 af de vigtigste punkter til TÜV-undersøgelsen – herunder forakslen, bagakslen, evt. oliespild, bremseslange og andet relevant.

Se mere om rapporten her

Læs andre kvalitetsrapporter i sektionen tips & råd

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.