• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. december 2010 - FDM

Erstatning for slidte sæder

FDM vandt retsag om bilsæder, der alt for hurtigt blev slidte.

Man skal ikke finde sig i, at bilsæder meget hurtigt ser slidte ud. Man skal ikke finde sig i, at bilsæder meget hurtigt ser slidte ud.

FDM
Erstatning for slidte sæder
Sæder, der ser slidte og kedelige ud eller bliver nussede efter ganske få kilometers kørsel i bilen er ikke acceptabelt. Det fastslå 4 domme ved Sø- og Handelsretten. Sagerne er blevet ført af FDM på vegne af 4 medlemmer som alle oplevede, at deres bilsæder så slidte og nussede ud kort tid efter køb.
”Sagerne understreger, at man som forbruger har krav på en forventet holdbarhed ved køb af en vare - i dette tilfælde at sæderne i en bil kan anvendes uden, at der kommer fnuller og udtræk ved almindelig brug”, siger advokat i FDMs rådgivning Lennart Fogh, der har ført sagen for medlemmerne.

Gå til forhandleren, hvis der er problemer med kvaliteten
FDM opfordrer forbrugerne til at rette henvendelse til deres forhandler, hvis de har oplevet et lignende problem.
”Sagerne viser, at selvom fejlen går igen på flere biler, har forbrugerne krav på erstatning/kompensation. Derfor vil dommene også få betydning i mange andre tilfælde, hvor der opstår en produktionsfejl på en vare. En vares holdbarhed skal leve op til forbrugerens berettigede forventning ”, siger Lennart Fogh.
FDM vil på baggrund af de aktuelle domme se efter gennemgående fejl på biler og om nødvendigt føre sagerne til domstolene, så bilisterne får den vare, som de forventer.
De enkelte forhandlere og bilimportøren er dømt til at betale hver af de berørte bilkøbere 25.000 kr. i erstatning samt 100.000 kr. til FDM til dækning af omkostninger i forbindelse med sagen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.