• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. januar 2011 - Ford

Elektrisk Focus i 2013

Ford Focus Electric vil kunne oplades på 4 timer.

Ford Focus Electric - kommer i 2013. Ford Focus Electric - kommer i 2013.

Ford
Elektrisk Focus i 2013
Ford Motor C. har netop præsenteret sin første fuldt elektriske personbil, en Ford Focus Electric, på den internationale biludstilling i Detroit.
Den ny Focus Electric, der er udstyret som en almindelig Focus, kommer på det amerikanske og europæiske marked i 2013. Rækkevidden er ikke offentliggjort, men Ford oplyser, at den dækker den almindelige amerikaners behov. Det er formentlig omkring 60 km, som Chevrolet har valgt som rækkevidde til Chevrolet Volt. Opladningstiden for Ford Focus Electric er kun 4 timer, det halve af Nissan Leaf - også det tyder på en begrænset rækkevidde.
Bilen er lidt mere økonomisk med elektriciteten end Chevrolet Volt, og opladningen skal i USA foregå med software fra Microsoft, så opladningen sker, når elektriciteten er billigst.

Forbrugerne vil finde opladningen let
Ford Focus Electric, der får væske-tempererede lithium-ion-batterier fra LG Chem, vil få en topfart på 136 km i timen. Den vil kunne overvåges via en smartphone, og bilen leveres med et vægstik, så bilejeren nemt kan sætte bilen til opladning derhjemme.
"Mange forbrugere er allerede vant til at oplade mobile elektroniske produkter, og forbrugerne vil finde dette lige så let", skønner Nancy Gioia, der er direktør for Fords afdeling for elektrificering.
Produktionen skal finde sted i USA og Europa.

Ford har i Detroit også præsenteret hybrid- og plug in hybrid-udgaver af C-Max.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.