• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. januar 2011 - Applus+ Bilsyn

Bilvask modvirker rust

Sørg for at få skyllet saltet af bilen ved hyppig bilvask, anbefaler Applus+

Vinteren og saltet er hård ved bilerne. Hyppig bilvask modvirker rust, mener Applus+ Bilsyn. Vinteren og saltet er hård ved bilerne. Hyppig bilvask modvirker rust, mener Applus+ Bilsyn.

Applus+ Bilsyn
Bilvask modvirker rust
Der er god grund til at fatte vandslangen og skurebørsten og give bilen en grundig vask - og gerne flere gange i løbet af vinteren. Det fjerner salt og sne, som i øjeblikket sætter sig ekstremt hurtigt fast på bilen og tærer på lakken, men især undervognen. Det forklarer Applus+ Bilsyn, som hvert år oplever, at mange biler tager skade i løbet af vinteren.
”Kombinationen af vand og salt kan forværre mindre rustpletter, men også sand, der strøs på vejene, trænger ind alle mulige steder. De mange elementer slider både metaldele og karosseri lavet af metal og plast. Bilejere kan selv reducere sliddet ved at vaske bilen ofte - ja, faktisk så hyppigt som muligt. I dette vejr, hvor bare en uges kørsel kan ses på bilen, kan det næsten ikke gøres ofte nok", fortæller adm. direktør hos Applus+ Bilsyn, Arne Willerslev-Legrand.

Flere rustskader i foråret

Sidste år vurderede Applus+ Bilsyn, at den megen kulde og dermed sne og salt ville resultere i, at flere biler end i de foregående år ville få skader. Selvom januar i år vejrmæssigt er startet blidt med kun lidt sne, vil den megen smeltede sne fra december dog også medføre rust på mange biler.
"Vi regner fortsat med, at mange biler også i år vil få rustskader, når bilerne for alvor begynder at rulle ind til syn fra marts og frem”, siger Arne Willerslev-Legrand.
Applus+ Bilsyn anbefaler, at bilen behandles med Nano. Nanobehandling gør lakerede overflader og forruden mere modstandsdygtige overfor små stenslag, og så er de nemmere at holde rene.


BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.