• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. januar 2011 - SKAT

Syv mio. kr. i afgift og bøder

Skat stødte på en weekend på 61 sager om snyd med bilafgifter.

At køre på udenlandske nummerplader som dansker i Danmark er en dyr og dum idé. At køre på udenlandske nummerplader som dansker i Danmark er en dyr og dum idé.

Skat
Syv mio. kr. i afgift og bøder
Som led i et landsdækkende indsatsprojekt har Skat været på jagt efter udenlandsk indregistrerede biler, der rettelig burde have betalt dansk registreringsafgift. Fredag og lørdag foregik jagten sammen med politiet i Jylland og på Fyn. Søndag rykkede Skat til landegrænsen. I alt kan ejerne af de biler, der er taget i weekendens aktioner, se frem til regninger på 3,5 millioner kr. i registreringsafgift og et tilsvarende beløb i bøder.

Effektivt samarbejde mellem politi og Skat
Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) lover, at der i fremtiden vil være lignende aktioner, da netop samarbejdet mellem politiet og Skat er en effektiv metode til at få stoppet snyd med registreringsafgiften.
"Weekendens aktioner viser desværre, at der er for mange, der snyder på bekostning af alle dem, der godt kan finde ud af at overholde reglerne. Det er stødende for retsbevidstheden, så derfor fastholder vi den hårde linje overfor udenlandske biler, siger skatteminister Troels Lund Poulsen. 

Beslaglagde 2 biler
Skat og politiet var søndag til stede ved den dansk-tyske landegrænse i 7 timer. Skat beslaglagde 2 biler, klippede pladerne på 2 biler og fik en bilejer til at betale afgiften på stedet. Derudover skal 9 sager undersøges nærmere.
"Hvis man som udlænding flytter til Danmark, så skal bilen straks indregistreres i Danmark. Vi har gjort meget for at informere om reglerne, så derfor er jeg lidt rystet over weekendens resultater", siger Gordon N. Steffensen fra Skat.

Polak betalte gæld på 90.000 kr. for at undgå beslaglæggelse
Skat konstaterede samtidigt 12 sager om snyd med store befordringsfradrag, 2 våbensager og 10 gram hash. Under aktionen fangede politiet 7 illegale indvandrere.
"Vores fogeder opdagede en polsk bilist med gæld til Danmark. Da fogeden truede med at tage hans bil til sikkerhed for gælden på 90.000 kr., fik han sit Mastercard frem og fik arbejdsgiveren til at betale resten", fortæller Gordon N. Steffensen.

Polsk bilist på afveje uden nummerplader

Jagten på de udenlandske biler stoppede ikke, da Skat og politiet havde pakket sammen ved grænsen.
"En af de biler, vi klippede pladerne på, valgte at tage chancen og køre hjem uden plader, da aktionen var slut ved midnatstid. Han havde nok ikke regnet med, at en del af os skulle samme vej, for han blev set på motorvejen og politiet blev tilkaldt. Politiet gav ham på stedet en bøde og tog nøglerne til bilen, fortæller Gordon N. Steffensen, der ydede politiet assistance på motorvejen.

61 sager i alt på én weekend
Samlet set har hele weekendens aktioner medført, at 20 biler er blevet beslaglagt, 16 har fået klippet pladerne og 25 skal undersøges nærmere. Ejerne kan se frem til regninger på registreringsafgift på samlet 3,5 millioner kroner og bøder i samme størrelse. Derudover har aktionerne afsløret 15 moms- og skattesager, en sag om socialt bedrageri, og 2 eftersøgte personer er blevet anholdt.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.