• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. januar 2011 - Motormagasinet.dk

Sølv og sort i hård kamp

I Europa er sort den mest populære bilfave.

Duponts farvepopularitetsskala. Duponts farvepopularitetsskala.

Motormagasinet.dk
Sølv og sort i hård kamp
Konkurrencen mellem sølv og sort som den mest populære bilfarve i verden er stadig benhård. Det viser lakfirmaet Duponts årlige rapport om de mest populære bilfarver.
Rapporten viser ifølge Motormagasinet.dk, at der kun er 2 procentpoint mellem sølv - 26 procent - og sort - 24 procent - som den globalt førende automobilfarve. Hvid, perlegrå og grå står lige på 3. pladsen, mens rød på en 5. plads og med stigende popularitet er den eneste ikke-neutrale farve blandt de globalt 5 førende farver.

I Europa har sort og grå skubbet sølv ned ad rangstien
I Europa er det sort og sorte effektfarver der med sine 24 procent har den generelle topplacering for næsten alle bilkategorier. Grå er nu generelt på andenpladsen med 19 procent, og sølv er faldet til en tredjeplads med 17 procent popularitet i Europa. Der findes dog undtagelser fra dette: For eksempel dominerer den grå farve i mellemklassebiler og MPV, men dog kun med en lille margen, skriver Motormagasinet.dk.
Rapporten omfatter oplysninger og regionale tendenser fra 11 af verdens førende regioner inden for automobilbranchen - herunder, for første gang, fra Sydafrika. Det er den mest omfattende rapport om bilfarvers popularitet på globalt plan, og det er den første af slagsen på et verdensomspændende grundlag.BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.