• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. april 2011 - FDM

Pas på ved køb af import-bil

Mange købere får ekstraregning fra Skat.

En række afgørelser fra Landsskatteretten får FDM til at advare bilkøbere. En række afgørelser fra Landsskatteretten får FDM til at advare bilkøbere.

FDM
Flere købere af importerede brugtbiler har fået store regninger fra Skat, fordi der ikke er betalt fuld registreringsafgift på bilen.

Ubetalt registreringsafgift giver problemer
FDM advarer om, at det er ens eget ansvar at kontrollere, om afgiften er betalt. Køber du en importeret bil, der mangler at blive betalt registreringsafgift på, så risikerer du som nuværende ejer at hænge på regningen fra Skat.

På baggrund af en række afgørelser fra Landsskatteretten, advarer FDM nu bilkøberne.  ”Hvis man køber en importeret bil fra en person eller et firma, som ikke kan betragtes som en egentlig bilforhandlervirksomhed, er det køberens eget ansvar at sikre, at registreringsafgiften er betalt”, forklarer jurist i FDM, Casper Schad. Det gælder også selvom man som køber har handlet i god tro.

Køb via forhandler og få dokumentation  
Er bilen købt hos en egentlig forhandler, risikerer man kun at hæfte for den mangelfuldt indbetalte registreringsafgift, hvis man var bevidst om, at sælger havde svindlet med afgiften.
 FDM anbefaler derfor, at man sørger for at få fuld dokumentation og eventuelt kontakte Skat inden købet.

"Modtager man et erstatningskrav fra Skat for mangelfuldt indbetalt registreringsafgift, kan man efterfølgende rette et tilsvarende krav imod den person eller det firma, man selv har købt bilen af. Men hvis den pågældende person i mellemtiden er forsvundet eller er gået konkurs, så ender man selv med det store tab," påpeger Casper Schad.
 
Størst risiko ved biler importeret som nye
Risikoen er særlig stor ved køb af biler, der oprindeligt er importeret som nye, altså som har kørt mindre end 2.000 kilometer ved indførslen. I sådanne tilfælde skal SKAT nemlig beregne registreringsafgift af den faktura, som indføreren fremlægger som dokumentation ved indførslen. Og hvis der er fusket med fakturaen f.eks ved at der er slettet et ciffer, eller der er lavet en falsk faktura, der angiver at prisen er væsentligt lavere end den rent faktisk er, så kan gå ud over den senere køber af bilen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.