• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. april 2011 - Bilpriser.dk

Bildrøm kan gå i opfyldelse

Totaløkonomi kan ændre billedet ved bilkøb.

VW Touran er eftertragtet, og med totaløkonomi-analyse skabes overblik og en guide til det gunstigste køb. VW Touran er eftertragtet, og med totaløkonomi-analyse skabes overblik og en guide til det gunstigste køb.

Bilpriser.dk
De fleste bilkøbere skeler til bilens pris samt brændstoføkonomien, når pengepungen skal frem og bilen købes. Dermed må mange bildrømme lade livet til fordel for umiddelbart mere økonomisk fornuftige biler. Bildrømmene kan dog realiseres ved at forberede bilkøbet gennem beregning af totalomkostningerne (også kaldet TCO).  

Skab overblikket
Bilpriser.dk har for BT udarbejdet en mindre analyse, der har til hensigt at skabe overblik og hjælpe forbrugere i deres overvejelser af køb af ny, let brugt eller brugt bil. Analysen, der også indeholder udgifter til service og dæk, viser, at selvom besparelsen umiddelbart virker til at være stor ved køb af brugt bil, kan totalomkostningerne over en 4-årig periode alligevel vise et helt andet resultat. Dermed er vejen banet for at få opfyldt bildrømmen, banken måske ellers ville have haft sagt nej til på baggrund af pris.

Bilkøb med hjertet understøttes
Hvorvidt et bilkøb er økonomisk fornuftigt eller ej beregnes ud fra totalomkostningerne over 4 år. Ved at beregne totalomkostningerne, har man som bilkøber større mulighed for at overtale banken til at godkende lånet til en bil, der ved første øjekast måske virker dyr, men på sigt er billigere end alternativerne. Samtidig giver beregning af totalomkostningerne også mulighed for at man kan vælge bil med hjertet på et oplyst grundlag.

Nyere bil var mest økonomisk
Chefanalytiker hos Bilpriser.dk, Niels Grøftehauge, fortæller: ”Nogle gange kan det faktisk være dyrere at købe billigt. Hvis vi ser på eksemplet med Smart i vores analyse, så kan det godt være, at det er billigere at gå i banken og låne til den brugte Smart 0.8  fra 2006 til 59.999 kr., men når ejerskabet er gjort op efter 4 år, så kunne det bedre have betalt sig at have brugt 10.000 kr. ekstra til at starte med og have købt den mindre brugte model fra 2007”.

Det reelle billede med TCO
Niels Grøftehauge peger på vigtigheden af at forstå TCO. ”TCO er totalomkostningerne, som inkluderer alle låne- og driftsomkostninger, herunder værditab, finansierings-, service- og brændstofomkostninger samt ejerafgifter og hvad der ellers kan tænkes over en 4-årig periode. Det er alle disse omkostninger som giver  de samlede overblik over hvad det reelt koster at holde bil”.

Skema til totalomkostningsanalyse
Nedenfor har Bilpriser.dk udarbejdet et enkelt skema, bilkøbere kan udfylde, for at få overblik over totalomkostningerne for en given bil.

Analyseskema til din totalomkostning finder du her

Analysen indeholder ligeledes repræsentanter for Citroen C1, Volkswagen Golf, Skoda Octavia og Nissan Qashqai, hvor totaløkonomien analyseres.

Analyse (pdf)

Mere om totalomkostninger her
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.