• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. april 2011 - Volvo

Volvo opgraderer

Volvo finpudser design og udstyr på V70, XC70 og S80.

Volvo har bl.a. opgraderet Volvo V70 med nyeste infotainment, toptunet sikkerhedsteknologi og endnu mere effektive drivliner. Volvo har bl.a. opgraderet Volvo V70 med nyeste infotainment, toptunet sikkerhedsteknologi og endnu mere effektive drivliner.

Volvo 

Volvo sætter fokus på førermiljøet
"Vi har sat os for, at vi vil være det mærke, der er bedst til at fortolke, hvad køberne af moderne prestigebiler ønsker sig. Omtanke for individets velbefindende er noget centralt i vores skandinaviske arv. På det grundlag skaber vi et logisk, intuitivt og ergonomisk optimeret førermiljø, der giver en fornemmelse af afslappet kontrol," siger Volvo Cars' administrerende direktør og koncernchef Stefan Jacoby.

Volvo Sensus er et glimrende eksempel på Volvo's arbejde med at forfine førermiljøet. Det nye infotainment system blev introduceret i Volvo S60, V60 og XC60 sidste år. Nu er turen kommet til V70, XC70 og S80.

Fuld kontrol - uden at blive distraheret
 Alle funktionerne kan kontrolleres ved hjælp af kontakter i rattet eller lige under farveskærmen.
 
"Volvo Sensus distraherer ikke føreren. Tanken er, at teknikken skal være så let at gå til, at brugeren kan manøvrere rundt i menuerne, uden først at skulle læse instruktionsmanualen. Vi er en af de første bilproducenter, der kan tilbyde adgang til alle systemets funktioner via ratkontakter," forklarer Lex Kerssemakers, seniorchef for produktstrategi hos Volvo Cars.

Find din næste brugte Volvo her

Nu også med Pedestrian Detection
Pedestrian Detection with Full Auto Brake, der blev introduceret sammen med Volvo S60, V60 og XC60, kan nu også leveres til Volvo V70, XC70 og S80.
 
Det er et system, der hjælper føreren med at opdage risiko-situationer, og som aktivt hjælper med at forhindre det, alle bilister frygter, nemlig at komme til at køre en fodgænger ned.

Pedestrian Detection with Full Auto Brake anvender radar og et kamera til at holde øje med fodgængere foran bilen. Det anslås, at hvis alle biler var udstyret med Pedestrian Detection with Full Auto Brake, kunne antallet af uheld, hvor fodgængere er bliver trafikdræbt af biler, reduceres med over 20 procent. 

Adaptive Cruise Control ned til stop
Kollisions-advarselssystemet er blevet programmeret til at reagere på køretøjer foran, som holder stille eller bevæger sig i samme retning. I visse situationer kan en kollision undgås, hvis hastighedsforskellen mellem de to køretøjer er under 35 km/timen.

Af hensyn til komforten kan Volvo V70, XC70 og S80 med automatgearkasse nu vælges med den nyeste udgave af Adaptive Cruise Control (ACC), som automatisk medvirker til at opretholde en konstant sikkerhedsafstand til en forankørende. Noget nyt er, at dette system fungerer helt ned til stop. Bilen accelererer automatisk, når trafikken begynder at bevæge sig igen.

City Safety som standard
En anden nyhed er, at City Safety også bliver standard på alle tre modeller. Dette system kan mindske konsekvenserne af eller helt afværge kollisioner bagfra ved lave hastigheder - op til 30 km/timen. City Safety holder øje med køretøjer foran via en laser sensor, der er indbygget i forruden i samme højde som bakspejlet. Bilen bremser automatisk, hvis føreren ikke reagerer tids nok, når en forankørende sænker hastigheden eller stopper - eller hvis føreren kører for hurtigt hen imod et stationært objekt. 

Højere ydelse og lavere brændstofforbrug
Volvo V70, XC70 og S80 er de første i modelprogrammet, der kan købes med de videreudviklede, femcylindrede D5 og D3 turbodiesel-motorer.

I D5 motoren er det lykkedes Volvo's motoreksperter at booste ydelse og drejningsmoment fra 205 hk/420 Nm til 215 hk og 420/440 Nm med hhv. manuel og automatgearkasse. Samtidig er brændstofforbruget reduceret med otte procent. Det gør, at Volvo S80 D5 med manuel gearkasse og start/stop funktion nu kører hele 20,4 km/liter (EU kombineret) med en CO2 udledning på 129 gram pr. kilometer.

Søg din næste brugte Volvo her

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.