• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. april 2011 - FDM

Påskens billigste benzin

FDM guider rundt blandt Europas brændstofpriser til påskens kør-selv ferie.

Benzin og diesel er langt fra lige dyrt rundt om i Europa, så det kan betale sig at se sig for. Benzin og diesel er langt fra lige dyrt rundt om i Europa, så det kan betale sig at se sig for.

FDM

Mange penge at spare
10, 11, 12 kroner for en liter benzin. Brændstofpriserne har de seneste måneder været på himmelflugt i såvel Danmark som resten af verden. Der er dog stadig store prisforskelle landene imellem. Det viser det Europakort, FDM har samlet over listepriserne op til påskeferien, der for mange er lig med i kør-selv ferie. Kortet giver en god oversigt, så man nemt kan planlægge, hvor man med fordel kan tanke ned gennem Europa, for der er penge at spare. Priserne er fra mandag den 11. april og opdateres hver 14. dag.

"Der er ingen tvivl om, at det er blevet dyrere at tanke bilen også i landene omkring os. Men som vores Europakort illustrerer, er det ikke lige dyrt i alle lande. Så skal man en tur ud på de europæiske veje i påsken, kan man med fordel kaste et blik på kortet inden. Dels så man har en fornemmelse af prisniveauet, dels så man kan se, i hvilke land man med fordel kan tanke bilen op. For eksempel er en liter 98 oktan 1,03 kroner billigere i Østrig end i Tyskland. Er man på de kanter, kan man altså spare 51,5 kroner på 50 liter, ved at trille over grænsen til Østrig," siger feriekonsulent i FDM, Frederik Valmin.

Billigst i Baltikum og Polen
Vil man for alvor holde brændstofbudgettet nede, bør turen gå øst på til Baltikum eller Polen, hvor priserne samlet er to-tre kroner lavere pr. liter end i Vesteuropa. I Rusland er prisen endda under det halve, mens den i de fleste vesteuropæiske lande ligger på niveau med Danmark. Der er dog undtagelser. I lande som Luxembourg, Østrig, Kroatien og Slovenien er priserne på samme niveau som i Østeuropa.

Skal man derimod på kør-selv ferie i Norden, skal man ikke forvente at finde billigere brændstof. Her ligger priserne generelt i den høje ende med Sverige som det billigste og Norge som det dyreste.

"Som det fremgår af oversigten, er der op til flere kroners forskel på en liter benzin eller diesel mellem nogle lande. Det er dog vigtigt at huske på, at priserne er de indrapporterede listepriser. Man kan derfor godt finde billigere benzin og diesel i de enkelte lande. Derudover gælder stadig, at det ofte kan betale sig at køre et par kilometer fra motorvejen for at tanke, mens det er dyrest at fylde bilen op langs motorvejene," siger Frederik Valmin.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.