• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. maj 2011 - Dækimportørforeningen

Tid til at skifte til sommerdæk

Så er vejret til at skifte dæk nu.

Sommerdæk betyder, at bilejerne bedre kan bremse på både våd og tør vej. Sommerdæk betyder, at bilejerne bedre kan bremse på både våd og tør vej.

Dækimportørforeningen

Så er der sol og varmegrader og tid at skifte til sommerdæk. Det er vigtigt at skifte til sommerdæk, før det bliver rigtig varmt.

Skift øger levetiden på dæk
Danske bilejere bruger ofte april og maj til at friske bilen op og skifte til sommerdæk. Bilejere, der skifter dæk nu, får slidt deres vinterdæk mindre, så de holder i længere tid. Det kan blive værdifuldt, da alle formentlig skal køre med vinterdæk til efteråret, hvis transportministerens planer om at gøre vinterdæk lovpligtige vedtages

Sådan lever vinterdæk længere
 ”Med et dækskifte i løbet af foråret kan man spare penge, fordi vinterdækkene slides mindre og derfor holder længere. Samtidig kører bilen også mere sikkert. Sommerdæk har en kortere bremselængde end vinterdæk på både tør og våd vej, nu hvor vejret er varmere, og temperaturen kommer over 10 grader,” siger Georg Nielsen, adm. dir. hos Continental Dæk Danmark A/S.

Korrekt opbevaring af vinterdæk vigtigt 
Opbevaring  sker bedst hos en forhandler, der sikrer, at temperatur og luftfugtighed mv. er optimal. Gør man det selv, skal vinterdæk opbevares et koldt, mørkt og tørt sted, indtil de skal bruges igen, oplyser Continental Dæk Danmark A/S.

”Ligesom det er vigtigt at passe på bilen, er det også vigtigt at passe på dækkene, så de kører længere. Opbevares vinterdækkene udenfor i sol og regn, bliver gummiet mørnet og kan slå revner, så dækkene lettere punkterer, og sikkerheden forværres. Derfor sparer man penge i det lange løb ved at opbevare dem f.eks. i kælderen,” siger adm. dir. hos Continental Dæk Danmark A/S, Georg Nielsen.
 
Sommerdæk bremser bedst
En anden grund til at skifte til sommerdæk er, at sommerdæk bremser bedre på tør vej, forklarer Anders Rosbo fra Rådet for Sikker Trafik.

"Vinterdæk er et dårligt valg om sommeren, hvor de ikke står så godt fast som sommerdæk. Men bilisternes adfærd er også her en vigtig faktor," påpeger Anders Rosbo. "Pris og kvalitet hænger jo stort set altid sammen. Det er også tilfældet med dæk. Anerkendte dæk, der lever op til de kommende EU-mærkningskrav, klarer sig ofte bedre i dæktests og bremser bedre. Derfor anbefaler vi, at man bruger lidt ekstra penge og får en markant højere sikkerhed," tilføjer Georg Nielsen.
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.