• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. juni 2011 - Børsen

Bilsalget eksploderede i maj

Maj blev den bedste måned i 14 år.

Bilsalget sted med hele 27,3 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Bilsalget sted med hele 27,3 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.

Børsen

Stor stigning i bilsalget
16.517 personbiler drejede for første gang hjulene rundt, hvilket er en stigning på 27,3 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Det oplyser De Danske Bilimportører.
Det er 14 år siden, der er blevet solgt så mange personbiler, som der blev i maj.

"Personbilsmarkedet har vist sig endog meget robust i løbet af hele 2011, og de meget stærke tal for maj måned vidner om fortsat fremgang. Hvor det sidste år især var de helt små biler, der drev væksten, så kan vi bl.a. i tallene fra maj se, at også de større biler nu er med til at trække salget frem," siger Bent Mikkelsen, administrerende direktør hos De Danske Bilimportører.

Fremgang for varebiler og lastbiler
Antallet af solgte varebiler i maj endte på 2041, mens 349 lastbiler fik sat nummerplader på. I begge tilfælde er der tale om massive stigninger i salget på henholdsvis 71,1 og 87,6 pct.
Umiddelbart venter bilimportørerne, at væksten vil fortsætte i de kommende måneder, om end Bent Mikkelsen ikke regner med, at tallene vil fortsætte med at slå rekorder.

"Vi ser en meget stærk udvikling i markedet, specielt set i lyset af den generelle økonomiske udvikling. De kraftigt stigende brændstofpriser er helt klart med til at drive markedet frem, og vi oplever i endnu højere grad end tidligere, at der er fokus på brændstoføkonomien blandt bilkøberne," siger Bent Mikkelsen og fortsætter:

Skifter fra ældre til ny
"Vi ved, at også antallet af skrotninger stiger, og det underbygger, at en del af det store nybilssalg skyldes, at mange ønsker at spare brændstof ved at skifte en ældre bil ud med en ny, der kan køre længere på literen. Når det er sagt, er det trods alt nok forventeligt, at fremgangen flader lidt ud i andet halvår," fortæller Bent Mikkelsen.

I årets første fem måneder er der solgt 70.703 personbiler, 9047 lastbiler og 1641 lastbiler.

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.