• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. juni 2011 - Applus+ Bilsyn

Trafikbøder i udlandet koster

Bøder helt op til 42.000 kr.

Det kan blive meget dyrt,  hvis man ikke overholder trafikloven. Det kan blive meget dyrt, hvis man ikke overholder trafikloven.

Applus+ Bilsyn 

Trafikforseelser i Europa kan slå hul i sommerferiebudgettet. Fartbøder i Storbritannien takseres med helt op til 42.000 kr. Danskere på bilferie i udlandet gør klogt i at passe på farten og generelt holde øje med de lokale trafikregler.
 
Spirituskørsel kan koster 45.000 kr.
Visse trafikbøder i udlandet er så heftige, at de får en dansk parkeringsafgift på 510 kroner til at virke som en bagatel, og din privatøkonomi til at bløde i månedsvis. Skulle man komme til at få lidt for meget alkohol indenbords og blive taget med mere end 0,8 promille i blodet, kan dette i Storbritannien resultere i en voldsom trafikbøde. 45.000 kr. for høj promille Loven gælder naturligvis også for besøgende i landet.
 
Fartbøde på 42.000 kr.
Et andet eksempel på en kæmpebøde er også fra Storbritannien. Kører man her mere end 50 km hurtigere end hastighedsgrænsen tilsiger, kan det takseres med en bøde på helt op til 5.600 euro eller 42.000 kr.

I Danmark er pengebøden for samme forseelse 300 euro eller ca. 2.250 kr., dog fulgt af klip i kørekortet eller en frakendelse af kørekortet.
 
Kør ansvarligt – brug fornuften
Applus+ Bilsyn anbefaler, at danskerne lærer de forskellige trafikregler og hastighedsbegrænsninger at kende i de lande, de skal køre i, før de kører på sommerferie i Europa.
 
”Trafikreglerne svinger fra land til land, og det samme gør de enkelte bødestørrelser, der visse steder er usædvanligt store. Men i udgangspunktet er man på den sikre side i de fleste lande, hvis man overholder de danske hastighedsbegrænsninger med 50 km/t i byerne, 80 km/t på landeveje, 120 km/t på motorvejen og naturligvis ingen mobiltelefon. Kommer man uforvarent til at overtræde de lokale trafikregler og f.eks. bliver indblandet i et trafikuheld i det ”forkerte land”, kan man risikere en økonomisk kæberasler. Derfor anbefaler vi, at man bruger sin fornuft og kører ansvarligt med respekt for sine medtrafikanter, så man undgår en stor pengebøde,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus+ Bilsyn.

Ny tysk lov rammer hurtige bilister
Tyskland er Danmarks primære bilferiedestination. Her er straffen hård, hvis man kører hurtigere end 130 km/t og bliver involveret i en ulykke.

En ny tysk dom fastslår, at biler som kører over den anbefalede hastighed, som udgangspunkt vil blive gjort medansvarlige i trafikulykker – også selvom de er uden skyld. Den tyske højesteret afgjorde for nylig, at en norsk bilist, som havde kørt 180 km/t og blev impliceret i en trafikulykke, fik tildelt 30 procent af ansvaret for ulykken. Typisk vil man modtage mellem 20 og 40 procent af ansvaret i disse sager.

Bøder for mobiltelefoni
Brugen af mobiltelefoner er også en trafikforseelse, der takseres hårdt i mange lande. I Italien koster det 155 euro at tale i håndfri mobil, mens samme forseelse kun koster 13 euro i Portugal.

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.