• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. juni 2011 - FDM

Nye mærkater letter ferien

Spar penge og tid på ferien.

Husk at sørge for korrekte mærkater (Foto:FDM) Husk at sørge for korrekte mærkater (Foto:FDM)

FDM 
 
Vil man spare tid på de udenlandske motorveje på ferien er det en god idé at købe feriemærkater hjemmefra. FDM tilbyder nu også betalingskort til de italienske motorveje og motorvejsmærkat til Slovenien.

Tjek regler for mærkater inden ferien
Mange ferielande kræver betaling for kørsel på vejene. Og det kan ofte være svært at gennemskue, hvilke systemer, der er i de enkelte lande.

”Det er en rigtig god idé at sætte sig ind i, hvilke lande der kræver betaling for kørsel på veje eller i byer og om man kan købe mærkater eller betalingskort hjemmefra. Det sparer tid og man slipper for bøder”, siger FDMs feriekonsulent Michelle Holmegaard.

Bøder for at køre i visse italienske byer
”Skal man køre på de italienske motorveje, så er det en fordel at købe det såkaldte Viacard hjemmefra, som giver adgang til en særlig kø ved betalingsanlæggene. Går ferien til Kroatien, så vil det være en god idé at købe det nye Sloveniensmærkat, da rejsetiden forkortes væsentligt, hvis turen går via Slovenien”, siger Michelle Holmegaard.

FDM minder samtidig de danske bilister om, at de skal huske på, at det kræver et særligt miljømærkat, hvis de vil køre i de tyske storbyer. Samtidig fraråder FDM bilisterne at tage bilen med i de italienske bykerner skiltet med ’Zona Traffico Limitato’, da det kræver en særlig tilladele, der er næsten umulig at få, og bøden for at køre i byzonen uden tilladelse er meget høj.

Viacard
Viacard er et betalingskort, der kan anvendes til motorvejsbetaling, og som giver de rejsende adgang til en særlig bane ved betalingsanlæggene. Der kan købes kort til henholdsvis 190 kr. og 380 kr. og kortet kan anvendes så længe, der er penge på det.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.