• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. juli 2011 - NISSAN

Nissan vil føre i el-varebiler

NV200 som elbil testes

Nissan forbereder elbiler til markedet for kompakte varebiler. Nissan forbereder elbiler til markedet for kompakte varebiler.

Nissan 

Nissan forbereder elbiler til markedet for kompakte varebiler, og sigter mod at blive førende inden for nul-emissions-mobilitet.

Første testkørsler af elbilversionen af NV200
I juli 2011 starter Nissan Motor Co., Ltd. De første globale testkørsler af en elbil baseret på den kompakte varebil NV200. Første testfase gennemføres med Japan Post Service Co., Ltd.

 En testbil stilles til rådighed til afhentning og udbringning af post i byen Yokohama, i Kanagawa præfekturet i Japan, i ca. to måneder med henblik på at vurdere bilens egenskaber under en kundes normale anvendelsesforhold. Senere vil lignende tests blive gennemført både i Japan og i Europa, hvor tilsvarende vurderinger bliver udført i samarbejde med andre virksomheder.
 
El-varebilen er til erhvervs- og fritidsbrug
Den kompakte varebil, NV200, blev for nylig valgt som næste generation af taxier i New York. NV200 er beregnet til kunder over hele verden, og den kompakte næste-generations varebil er velegnet til både erhvervsbrug, daglig brug eller fritidsbrug.

NV200 er blevet solgt i Japan og Europa siden 2009 og i Kina og Singapore siden 2010, og den vil i fremtiden også blive introduceret i USA og Indien. Samlet set sælges NV200 i ca. 40 lande rundt om i verden, og kunderne har rost den for det rummelige interiør, god brændstoføkonomi, fremragende køreegenskaber og et attraktivt design.

Benzinversionen køret til Årets Internationale Varebil
I slutningen af 2009 blev NV200 kåret til Årets internationale varebil 2010 af udvalgte journalister fra 20 europæiske lande. I marts 2011 blev bilen tildelt Universal Design Award, som er en af de vigtigste priser inden for universelt design, og Universal Design Consumer’s Favorite Award, og det er første gang i bilindustriens historie, at samme bil vinder begge priser.

Førende inden for nul-emissions-mobilitet
Nissan har som mål at blive førende inden for nul-emissions-mobilitet, og foruden udviklingen af elbiler arbejder Nissan også intensivt for at udbrede brugen af elbiler og fremme bæredygtig mobilitet.

Renault-Nissan-alliancen har allerede indgået mere end 90 partnerskaber vedrørende nul-emissions-mobilitet med regeringer, lokale myndigheder og virksomheder rundt om i verden (pr. juni 2011).

Nissan arbejder også inden for relaterede områder som fx produktion af litium-ion-batterier, udvikling af infrastruktur med ladestationer, udvikling af internt lynopladningsudstyr og genbrug af batterier.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.