• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. juli 2011 - Nissan

Nyt opladningssystem til elbiler

Nissan og 4R har udviklet nyt system.

7 ladestationer hos Nissan kan oplade 1.800 LEAFs om året. 7 ladestationer hos Nissan kan oplade 1.800 LEAFs om året.

Nissan

Nissan og 4R Energy har udviklet et nyt opladningssystem til elbiler. Opladningssystemet er baseret på solcelleenergi, hvilket gør det muligt at være mobil helt uden CO2-emissioner.
 
Solcelleenergianlæg kombineret med litium-ion-batterier
Nissan Motor Co., Ltd. og 4R Energy Corporation har netop offentliggjort, at de to virksomheder har udviklet et nyt opladningssystem til elbiler, der kombinerer et solcelleenergianlæg med højtydende litium-ion-batterier. 

Med det nye opladningssystem genereres der strøm via solpaneler, der er monteret på Nissans globale hovedkvarter. Strømmen lagres i litium-ion-batterier, der svarer til fire Nissan LEAF-enheder.

Med syv ladestationer (tre til lynopladning, fire til normal opladning) placeret på Nissans område, svarer den totale mængde strøm, der kan genereres og lagres til en fuld opladning af ca. 1.800 Nissan LEAF pr. år.
 
Effektiv udnyttelse af vedvarende energikilde
Det nye system gør det muligt at oplade CO2-frie elbiler ved hjælp af en komplet vedvarende energikilde. Det er ét eksempel på en løsning, der skaber en cyklus, hvor bilkørsel ikke udleder CO2 overhovedet.

Ved at anvende samme type litium-ion-batterier i elbiler og som stationære lagringsbatterier kan strømmen også overføres til elbilerne uden hensyntagen til tidspunktet på dagen og vejret. Det gør det muligt at udnytte de vedvarende energikilder på en effektiv måde.

Flere tiltag på vej
4R Energy Corporation, som er et joint venture mellem Nissan og Sumitomo Corporation, har allerede påbegyndt tests af et kompakt elektrisk lagringssystem, som er udstyret med genanvendte litium-ion-batterier, der tidligere har været anvendt i Nissan LEAF-biler.

Resultaterne fra dette større system vil danne grundlag for 4R Energy’s hensigt om at gå ind i markedet for mellemstore strømlagringssystemer til erhvervsmæssige og offentlige anlæg.

Nissan og 4R Energy Corporation vil fortsætte med forskellige tiltag, der skal arbejde hen imod et bæredygtigt nul-emissions-samfund.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.