• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. juli 2011 - De Danske Bilimportører

Bilsalg fortsat i vækst

Bedste halvår i 10 år.

Opel Corsa er en af de biler, som er med til at sætte gang i salget. Opel Corsa er en af de biler, som er med til at sætte gang i salget.

De Danske Bilimportører

Danskerne bliver ved med at købe nye biler. Alt tyder på at vi er godt på vej ud af finanskrisen, hvis man ser på salget af biler. 48% flere biler er solgt i juni 2011 end juni 2009. 

Historisk højt salgstal
Danskernes appetit på nye biler fortsætter med at vokse. De faktiske salgstal viser, at hele 17.008 nye personbiler kom ud på de danske veje i juni, en stigning på 9,4 procent sammenlignet med juni 2010. Dermed er bilsalget steget 18 måneder i træk og er således fortsat på et historisk højt niveau.

Brændstoføkonomiske biler sætter gang i salget
”Vi oplever fortsat at bilmarkedet udvikler sig endog meget positivt. Ikke alene er salget historisk højt, men samtidig er også de lidt større biler, for første gang i flere år tilbage på salgslisterne. Væksten skyldes blandt andet de meget høje brændstofpriser, som klart har øget danskernes interesse for brændstoføkonomiske biler. I takt med bilfabrikkernes massive investeringer på dette område kan også store biler nu leverer rigtigt gode forbrugstal, og det er en af forklaringerne på, at de nu er tilbage i toppen af salgslister ” siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.
 
Bedste halvår i mere end 10 år
Samlet set blev første halvår med 87.773 solgte personbiler det bedste i mere end et årti, og Bent Mikkelsen ser – til trods for, at den procentvise vækst i juni var mindre end i maj – positivt på resten af 2011.
 
”Vi har set et marked, der har trodset alle dommedagsprofetier og udviklet sig utroligt stærkt i første halvår. Vi har hele tiden forventet at markedet ville stabiliserer sig i løbet af året med en lidt mere behersket vækst, men markedet er fortsat på et meget højt niveau og der forventer vi, at det vil blive resten af året” siger Bent Mikkelsen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.