• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. august 2011 - Børsen

Fremgang for privatleasing

Privatleasing af biler stiger med 21 pct.

Privatleasing går 21 pct. frem i forhold til året før, viser tal fra Danmarks Statistik. Privatleasing går 21 pct. frem i forhold til året før, viser tal fra Danmarks Statistik.

Børsen

Danskerne privatleaser bilen
Det bemærkelsesværdigt høje salg af nye personbiler og den generelle tilstand i privatforbruget taget i betragtning er båret af erhvervslivets indkøb. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Besøg leasingoversigten her

Fremgang med 21 pct.
”Udviklingen afspejler dels den meget lave rente og dermed billige finansiering af biler, og samtidig har der været et opsparet købsbehov ovenpå tilbageslaget i løbet af 2008,” skriver Helge J. Pedersen, cheføkonom i Nordea, i en kommentar.
Han bemærker også, at danskerne for alvor har taget leasing af biler til sig, og en væsentlig forklaring på det højere bilsalg skal også findes i en høj leasingaktivitet.
Det bekræfter tal fra Danmarks Statistik, der viser, at antallet af privatleasede biler over de seneste 12 måneder er steget 21 pct. i forhold til året før.

Privat bilkøb falder
Ifølge Danmarks Statistik er husholdningernes køb af nye biler faldet 6 pct. fra perioden februar-april 2011 til maj-juli 2011, når man korrigerer for sæsonudsving.
Derimod er erhvervslivets køb af nye personbiler steget med 10 pct. i samme periode.
Private husholdninger har dog også en del af æren for det stigende salg er nye biler til erhvervslivet.
Når en ny bil bliver leaset, kommer salget af den nye bil til at tælle med i statistikken som en bil, der er solgt til erhvervslivet uanset om det er en virksomhed eller en husstand, der leaser bilen.

Flot fremgang
I løbet af de seneste 12 måneder er antallet af leasede personbiler steget kraftigt. Antallet af leasingbiler, der ender med repræsentanter fra erhvervslivet bag rattet, er steget med hele 50 pct. i perioden fra 32.400 til 48.500 biler.
Ud over de personbiler, som husholdningerne køber, er der over de seneste 12 måneder sket en stigning på 21 pct. i antallet af personbiler, som husholdningerne leaser.
Over de seneste 12 måneder drejer det sig om 9800 personbiler mod 8000 året forinden.

Interesseret i leasing? Besøg leasingoversigten på Bilpriser.dk her

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.