• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. august 2011 - Subaru

Subaru: Nu er det officielt

Subarus nye sportscoupé skal hedde BRZ.

Den nye sportscoupé skal hedde Subaru BRZ, som står for Boxer engine Rear wheel drive Zenith. Den nye sportscoupé skal hedde Subaru BRZ, som står for Boxer engine Rear wheel drive Zenith.

Subaru

Subaru BRZ
Premieren for Subarus sportscoupé rykker tættere og tættere på. Subaru bekræfter nu at bilen skal have Verdenspremiere i november på Tokyo Motor Show. Samtidigt afsløres at den japanske sportscoupé kommer til at hedde Subaru BRZ.
BRZ står for Boxer engine Rear wheel drive Zenith.

Subaru og Toyota samarbejder
Subaru BRZ er resultatet af et samarbejde mellem Subaru og Toyota. Subaru har ansvaret for produktion, produktudvikling, den nye platform, undervognsindstillinger og motor. Toyotas del i projektet er først og fremmest udvendigt og indvendigt design.

Grundstenen i projektet var at skabe en bil med sportslige, underholdende og trygge egenskaber. Eftersom Subaru har en lang og fremgangsrig motorsportshistorie med bred erfaring fra konkurrencearenaer indenfor rally og racing, var det selvfølgeligt at ansvaret for bilens hjulophæng, undervognsopsætning, motor og symmetriske drivline skulle pålægges Subarus ingeniører.

Find din næste brugte Subaru her

Både manuel og automatisk gear
Motoren i BRZ bliver en helt nyudviklet 2-liters Subaru Boxermotor med fire cylindre og direkte indsprøjtning. Subaru BRZ vil blive tilbudt med både manuel og automatisk gearkasse.

Subaru BRZ vil få ekstremt kort udhæng og et meget lavt tyngdepunkt. Sammenlignet med en Impreza vil motoren blive placeret cirka 10 centimeter lavere og cirka 20 centimeter længere tilbage mod kabinen. Sammen med symmetrisk baghjulstræk og direkte styring, borger det for køreglæde på et helt nyt niveau.

Verdenspremiere til november
Produktionen af Subaru BRZ og Toyotas version begynder på Subarus fabrikker i Gunma i løbet af foråret 2012. Subaru BRZ får offentlig Verdenspremiere på Tokyo Motor Show i november og lanceres i Europa i løbet af sommeren 2012.

Subaru afholder pressekonference på sin stand på Frankfurt-messen den 13. september Kl. 09.30. På standen vises et opdateret koncept – Subaru BRZ Prologue – hvor man kan se mere af teknikken.

På jagt efter en Subaru? Søg her

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.