• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
24. august 2011 - Volvo

Stor fremgang for Volvo

- men resten af året kan godt blive op ad bakke.

Volvo med stor fremgang i andet kvartal. Volvo med stor fremgang i andet kvartal.

Volvo

Stigning på 137 millioner kr.
Volvo's driftsresultat i andet kvartal 2011 blev på 600 millioner svenske kroner (knap 500 millioner danske), en stigning på 170 millioner svenske kroner (137 millioner danske) sammenlignet med 2010.

"Vi er på vej tilbage mod holdbar lønsomhed, men der er mere at gøre, før vi når vores mål. Salget er steget godt på mange markeder, fordi vi arbejder på at brande varemærket og ad den vej tiltrække flere kunder," forklarer Stefan Jacoby, administrerende direktør for Volvo Personvagnar AB.

Find din næste brugte Volvo her på Bilpriser.dk

Forbedret produktprogram
Det forbedrede driftsresultat skyldes først og fremmest større volumener og et bedre sammensat produktprogram. Resultatet modvirkes dog delvis af omfattende investeringer i ekspansionsplaner og en negativ udvikling i valutakursen. Omsætningen blev på 33 milliarder svenske kroner (knap 27 milliarder danske), en stigning på 3,5 milliarder (2,8 milliarder) sammenlignet med sidste år. I første halvår 2011 blev Volvo Personvagnars driftsresultat 1,2 milliarder svenske kroner (knap 1 milliard danske).
Salget steg i andet kvartal med 26,6 procent til 123.919 biler (97.884 i andet kvartal 2010).

Sammenlignet med 2010 var der vækst i alle salgsregioner med Kina på førstepladsen med 62,1 procent. I Nordamerika steg salget med 43,0 procent, i Skandinavien 17,7 procent, Europa 15,5 procent og i resten af verden 41,6 procent.

Også større markedsandele i alle regioner
I årets første seks måneder solgte Volvo 230.746 biler, en stigning på 20,3 procent sammenlignet med sidste år. I juni måned offentliggjorde Volvo, at man var nødt til at øge produktionskapaciteten for at kunne følge med, og der blev ansat 600 nye medarbejdere på produktionssiden.

Salgsstigningen skyldes først og fremmest den stærke efterspørgsel efter de nye S60- og V60-modeller og det stadigt stigende salg af Volvo XC60. Kunderne tager godt i mod svenskernes arbejde med at nedbringe CO2 udledningen fra bilerne, og Volvo's DRIVe modeller tegner sig for 19,2 procent af salget i Europa. I andet kvartal startede produktionen af de første 250 Volvo C30 Electric, en model, hvor Volvo introducerer næste generation af bæredygtig mobilitet med kørsel helt fri for udledning af CO2.

Valutakurser og råvarepriser kan påvirke negativt
Resultatet for årets første seks måneder tegner godt, men den verserende usikkerhed i verdensøkonomien vil formentlig komme til at påvirke forbrugernes købevaner samt bidrage til yderligere ustabilitet i valutakurser og råvarepriser, og det kan få indflydelse på Volvo's resultat i tredje kvartal.

"Uroen i verdensøkonomien gør det svært at forudse, hvordan bilmarkedet udvikler sig, og vi er forberedte på, at efterspørgslen fra vores kunder kan ændre sig," slutter Stefan Jacoby.

Overvejer du at lease din næste bil? Se leasingoversigten her.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.