• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. september 2011 - Audi

Audis S-modeller præsenteres

Verdenspremiere på high performance-modellerne S6, S7 Sportback og S8

Om få dage præsenterer Audi for første gang sine nye S-modeller for offentligheden i Frankfurt. Om få dage præsenterer Audi for første gang sine nye S-modeller for offentligheden i Frankfurt.

Audi

Audi S6 og S6 Avant
S6 og S6 Avant er udstyret med den nye 4,0-liters TFSI-motor med 420 hk. Fra 1400-5300 omdr./min. stiller den 8-cylindrede motor med dobbelt trykladning konstant et drejningsmoment på 550 Nm til rådighed. Motoren accelererer S6 fra 0-100 km/h på 4,8 sek., og S6 Avant sprinter den samme distance på 4,9 sek.

Med 4,0-liters TFSI-motoren overføres Audis strategi med downsizing til klassen for ­high performance-biler. I forhold til motoren i forgængeren, V10-sugemotoren med en slagvolumen på 5,2 l, har den nye model endnu mere sportslige præstationer med et brændstofforbrug, der er reduceret med op til 25 %. S6 har således et brændstofforbrug ved blandet kørsel på 10,3 km/l - 10,2 for S6 Avant - og er dermed er Audi markant mere økonomisk end konkurrenterne.

Se her brugt Audi S6 til salg

Dette resultat er opnået dels igennem de usædvanligt lette karosserier, hvor andelen af aluminium udgør op til ca. 20 %, og dels ved hjælp af fx rekuperation, start-stop-system og cylinderstyring - også kaldet "cylinder on demand". Når V8-motoren i dellast frakobler fire af cylindrene- en effektivitetsfordel, der især gør sig gældende ved motorvejskørsel med moderat hastighed - aktivers Active Noise Cancellation-systemet (ANC)

Fire integrerede mikrofoner i loftet registrerer støjen i kabinen, og støjen analyseres af en computer. Hvis der registreres mislyde, udsender systemet en antilyd fra soundsystemets højttalere - den lyd overlapper mislyden og fjerner den i vid udstrækning.

Uafhængigt deraf dæmperaktive, elektronisk regulerede motorophæng de lavfrekvente svingninger med målrettede modimpulser. En sound-aktuator, spjæld i udstødningssystemet, motorafdækningen samt et nyudviklet dobbelt svinghjul med centrifugalkraftpendul i den 7-trins S tronic-gearkasse bidrager ligeledes til en klangfuld og kultiveret motorgang.

Motorens drejningsmoment overføres til den lynhurtigt skiftende 7-trins S tronic gearkasse. Det permanente firehjulstræk quattro har automatisk spærrende midterdifferentiale og torque vectoring. Som ekstraudstyr tilbyder Audi et sportsdifferentiale, som
aktivt fordeler kræfterne mellem baghjulene.

Begge de to nye S-modeller har adaptive air suspension sport, der  sænker karrosseriet med 10 mm, som standard. S6 og S6 Avant har som standard 19" støbte aluminiumsfælge i modelspecifikt 5-paralleleget design

Audi drive select er standard og føreren kan vælge fem forskellige indstillinger, som bl.a. sætter undervognen forskelligt op.

Sportslig elegance præger interiøret i S6 og S6 Avant.
Nøglen, sportslæderrattet - med farvede syninger og skiftekontakter i aluminium - samt instrumenterne er forsynet med S6-badges, og de oplyste indstigningslister og de to displays (MMI og førerinformationssystemet) byder føreren velkommen med S6-mærket. En rød cirkel omgiver start-stop-knappen, og gearvælgeren er omgivet af en aluminiumsliste. Fodstøtten er i ædelstål, og pedalerne samt softkeys til betjeningssystemet MMI
er i aluminiumsoptik.

Når den nye Audi S6 og S6 Avant kommer ud til forhandlerne i foråret 2012, vil de have et rigt udbud af standardudstyr. Udstyret omfatter blandt andet xenon plus-forlygter med vejrafhængigt lys, LED-baglygter, elektromekanisk parkeringsbremse og førerinformationssystem med farvedisplay. MMI Radio plus omfatter et Bluetooth-interface, og Audi soundsystemet har 10 højttalere.

Derudover fås en lang række highend-ekstraudstry til de nye S-modeller: LED-forlygter, adaptive light, advanced key, head-up-display, parkeringshjælp plus med omgivelseskamera, elektrisk bag-/bagagerumsklap med sensorstyring - samt komfortsæder med klima- og massagefunktion.

Audi S7 Sportback
Audi S7 Sportback har samme motor som S6 og S6 Avant - den nye 4,0-liters TFSI med 420 hk og et drejningsmoment på 550 Nm. Accelerationen fra 0-100 km/h er på 4,9 sek., og tophastigheden er elektronisk begrænset til 250 km/h. Brændstofforbruget
er på 10,3 km/l.

Som kraftoverføring anvender Audi S7 Sportback den dynamiske 7-trins S tronic og det permanente firehjulstræk quattro med automatisk spærrende midterdifferentiale og torque vectoring. Adaptive air suspension er standard i S7 Sportback ligesom  Audi drive select. Bag alle fire 19"-hjul er der store indvendigt ventilerede skivebremser, og de matsorte bremsesadler
foran har S7-logo.

Den lange motorhjelm, den lange akselafstand og de korte overhæng giver S7 Sportback  perfekte proportioner, og den lave, dynamiske taglinje giver den 5-dørs bil udseende som en coupé. Ved motorvejshastighed kører en hækspoiler ud af bagklappen, hvilket øger kørestabiliteten.

Også i kabinen viser S7 Sportback sin sportslige karakter. S-badges, rød cirkel omkring start-stop-knappen, S7-logo i de oplyste indstigningslister, aluminiumslisten på S tronic-gearvælgeren og skiftekontakterne i aluminium. Fodstøtten og pedalerne
er i ædelstål, og softkeys til betjeningssystemet MMI er i aluminiumsoptik.

Som standard monterer Audi S-sportssæder med S-logo indprægning i ryglænene og med indstilling af sædedybden og elektrisk indstillelig lændestøtte, xenon plus-forlygter med LED-dagskørelys, førerinformationssystem med farvedisplay og det alsidige audio- og betjeningssystem MMI Radio plus.

Leveringen af S7 Sportback starter i foråret 2012.

Audi S8
Audi S8, som kommer på markedet i foråret 2012, er det nye overhoved i familien af S-modeller fra Audi - en stor, luksuriøs limousine med overlegen kraft. Den nye 4,0-liters TFSI-motor yder her hele 520 hk, og mellem 1700-5500 omdr./min. leverer den et konstant drejningsmoment på 650 Nm. Sprinten fra 0-100 km/h er overstået på kun 4,2 sek., og tophastigheden er elektronisk begrænset til 250 km/h.

Den kultiverede og vellydende V8-biturbomotor kører hele 9,8 km/l ved blandet kørsel, hvilket er markant mere end konkurrenterne. Til sammenligning kørte den 5,2-liters V10-sugemotor i forgængeren kun 7,6 km/l. Forbruget er reduceret med næsten 23 %, mens ydelsen er øget markant med 70 hk.

Også den 8-trins tiptronic-gearkasse i S8 kombinerer sportslighed og effektivitet. Den kører så ofte som muligt i høje gear med lave omdrejningstal, men den skifter hurtigt og særdeles komfortabelt til et lavere gear, når føreren ønsker det. Gearkassen
overfører kræfterne til en quattro-drivlinje, der kombinerer et automatisk spærrende midterdifferentiale med sportsdifferentialet på bagakslen. Ved dynamisk kørsel tilføres momentet overvejende til det hjul, der er yderst i et sving, hvorved den store limousine nærmest presses ind i svinget.

Se her brugt Audi S8 til salg

adaptive air suspension - luftaffjedring med variabel dæmpning - som kan indstille karrosseriet i tre højder, giver en fremragende køreoplevelse under forskellige forhold. Systemet harmonerer perfekt med dynamisk styring, som også er standardudstyr, og som tilpasser servoeffekten til bilens hastighed. I grænseområdet under kørsel i sving stabiliserer systemet kørslen med små, næsten umærkelige styreindgreb.

Audi drive select kombinerer de to systemer, motorstyringen, den 8-trins tiptronic og sportsdifferentialet. Føreren kan bestemme, hvordan disse komponenter skal arbejde, og han kan i den forbindelse vælge mellem indstillingerne comfort, auto, dynamic, individual og efficiency.

Standardfælgene er på 20", og der er indvendigt ventilerede skivebremser på alle fire hjul.

Stabilitetsprogrammet ESP har en Sport-indstilling, hvor motorydelsen udelukkende bestemmes af speederens position.

En afgørende egenskab for S8 er den relativt lave vægt på 1975 kg. Karrosseriet er en Audi Space Frame - dvs. lavet næsten udelukkende af aluminium - og vejer kun 231 kg. Det ville veje ca. 100 kg mere, hvis det var fremstillet i en konventionel stålkonstruktion.

Komfortsportssæder, som kan indstilles elektrisk, er specielt designet til S8, multifunktions-sportslæderrattet har syninger i kontrastfarve og har ligesom instrumenterne et S8-emblem. Instrumenterne har - typisk for S-modellerne fra Audi - grå baggrund med hvide visere. Skiftekontakter og pedaler er i aluminiumslook, og en rød cirkel omkranser startknappen.

Læderpakke, dvd-skifter, advanced key med sensorstyret åbning af bagagerumsklappen og ambientelyspakken er standardudstyr, som desuden har også omfatter innovative LED-forlygter, varme- og støjdæmpende ruder samt Bang
& Olufsen advanced sound system med 1400 Watt-forstærkere og 19 højttalere.

Sikkerhedssystemet Audi pre sense fås i forskellige udgaver og supplerer diverse assistentsystemer. Fx  registrerer en ny pauseanbefaling ud fra styrebevægelserne og andre parametre, hvornår føreren er træt, og systemet advarer, hvis det er nødvendigt.

Noget nyt i A8-familien er parkeringshjælp med omgivelseskamera. Fire små kameraer optager billeder af området lige omkring bilen, og en computer sammenkører billederne. På MMI-displayet kan føreren vælge forskellige synsvinkler - heriblandt også et virtuelt billede oppefra. 

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.