• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. september 2011 - holddanmarkrent.dk

Bilister mødt af råbende skrald

Kampagne for omtanke med affaldet skudt igang

Alt for mange bilister sløser med miljøhensynet, derfor ny kampagne. Alt for mange bilister sløser med miljøhensynet, derfor ny kampagne.

Skraldet, som bilisterne smider i vejkanten, får nu en stemme
I en ny kampagne fra organisationen Hold Danmark Rent bliver der med humor råbt efter affaldssynderne. Kampagnen blev skudt i gang mandag 5. september 2011 ved Q8 Kildebjerg på Fyn, hvor organisationen delte wienerbrød, æbler og skraldeposer ud.

Hvad ville affaldet i vejkanten sige til sin tidligere ejer, hvis det kunne tale? Det giver Hold Danmark Rent og en række projektpartnere flere bud på i en ny, humoristisk kampagne. Det skal få bilisterne til at tænke sig om en ekstra gang, før de bruger vinduet som skraldespand. For det er der alt for mange, der gør – hele 59 % ifølge en undersøgelse foretaget af Hold Danmark Rent.

Bilisterne fik ”affald” med i bilen
Derfor blev kampagnen ”Rene veje nu” skudt i gang, hvor direktør i Hold Danmark Rent, Anne Holm Hansen, sammen med folketingskandidater fra Fyns Storkreds og projektpartnere delte wienerbrød og indpakkede æbler ud til bilisterne – sammen med skraldeposer til bilen. - Vi udleverer noget, som helt sikkert skaber affald i bilen. Men vi giver så også en løsning i form af skraldeposen. Vi ved jo, at langt størstedelen af danskerne synes, det er forkert at smide affald – nogle gange skal de bare huskes på ikke at komme til at gøre det alligevel, siger Anne Holm Hansen.

Lav sjov taleboble og vind
”Hey, du må ikke efterlade mig her! Tag mig med!” og ”Du kører vel ikke bare?” er noget af det, som affaldet råber til bilisterne fra plakater, benzinstandere, tv-skærme og meget mere over hele landet de kommende uger. - Vi tror ikke på, at danskerne er modtagelige over for løftede pegefingre, men vi håber, at lidt humor kan få folk til at huske på at gøre det rigtige – nemlig tage affaldet med til en skraldespand, siger direktør i Hold Danmark Rent, Anne Holm Hansen. Kan man selv finde på sjove, kærlige eller underfundige bemærkninger, som skraldet kan råbe efter sin ejermand, er der chance for at vinde gode præmier. På Hold Danmark Rents Facebookside, er der mulighed for at skrive i taleboblerne og blandt andet vinde et rejsegavekort på 10.000 kr. www.facebook.com/holddanmarkrent
 
Aktiviteter over hele landet
”Rene veje nu” kampagnen er et samarbejde mellem en række virksomheder, kommuner og Vejdirektoratet, og bilisterne vil få svært ved at overse budskabet. Deltagerne i projektet er: Dansk Retursystem A/S, Sund & Bælt, Vejdirektoratet, FDM, Lastbiltransport.dk, Q8, McDonald’s, Business Danmark og Sylvester Hvid og Co. Herudover deltager Kolding og Esbjerg Kommune samt en lang række frivillige.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.