• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. september 2011 - Toyota

Den nye Toyota Yaris

Vokser i længden, skrumper i højden og kører længere på literen.

Den tredje generation af Toyota Yaris med skarpere design, øget rummelighed og forbedret brændstoføkonomi. Den tredje generation af Toyota Yaris med skarpere design, øget rummelighed og forbedret brændstoføkonomi.

Toyota 

Flere detaljer offentliggjort
Toyota har netop afsløret flere detaljer om den kommende Yaris. Det skete på den japanske bilproducents fabrik i Valenciennes i Nordfrankrig, hvor både den nuværende og kommende tredje generation Yaris bliver produceret.

Søg brugt Toyota Yaris her på bilpriser.dk!

Det var samtidig første gang, at den endelige model af den nye Yaris blev vist frem for offentligheden. Bilen har i den grad fået vokseværk. Faktisk måler den nye Yaris 10 centimeter ekstra i længden i forhold til den nuværende model. De fleste af de ekstra centimeter er lagt til akselafstanden - afstanden mellem forhjul og baghjul.

Derudover er kabinen også vokset 3 centimeter i bredden. Til sammen giver det en af de mest rummelige kabiner i den næstmindste bilklasse.

Bagagerummet nyder også godt af vokseværket. Der er således nu plads til hele 286 liter, og hvis man lægger bagsæderne ned, tredobles rummeligheden næsten til 768 liter.

Årets bil i Europa
Toyota Yaris blev i 2000 kåret til årets bil i Europa, og den kommende, nye generation følger op på alle de værdier, der i flere år har gjort Yaris til et af de mest attraktive køb i småbilsklassen.

Udover et dristigere og mere dynamisk og elegant ydre design emmer kabinen også af høj kvalitet med de bedste materialer og en intuitiv indretning. Det lækre soft-touch instrumentpanel er i samme klasse, som det man ser i større og væsentligt dyrere biler, og det digitale speedometer centreret i midten af kabinen er afløst af et rundt, placeret direkte foran føreren.

Det åbner op for Toyotas nyeste skud på multimedie-stammen – Toyota Touch – der er en indbygget 6,1 tommer stor trykfølsom skærm. Her kan man bl.a. styre radio, cd eller musikken fra sin iPod, ligesom også bilens kørecomputer viser informationer om brændstofforbrug og gennemsnitsfart på den store skærm. Bakkamera er en ekstra særlig finesse ved Toyota Touch.

Man har også mulighed for at tilkøbe navigation til multimedie-systemet. Det følger med i en pakke, som Toyota kalder ”Go”, hvor det også er muligt at modtage sms, tjekke e-mail eller gå på internettet via sin kompatible smartphone på den trykfølsomme skærm i bilen.

Klassens mest økonomiske
Motormæssigt fortsætter den nye Yaris, hvor forgængeren slap – dog med tre både mere effektive og mere brændstofbesparende motorvarianter. Den mindste motor er en 3-cylinderet 1.0 liters benzinmotor med 69 hk, der kommer til gennemsnitligt at køre knap 21 km/l og dermed bliver klassens absolut mest økonomiske. Ejerafgiften falder da også til kun 260 kr. halvårligt.

Interesseret i privatleasing? Læs mere her!

Den lidt større 1.3 liters benzinmotor får 99 hk med en gennemsnitlig brændstoføkonomi på op til 19,6 km/l ved blandet kørsel, mens den kraftfulde 1.4 liters turbodieselmotor yder 90 hk med et moment på 205 nm allerede fra 1.800 omdrejninger. Også her er brændstoføkonomien forbedret til gennemsnitligt 25,6 km/l ved blandet kørsel.

Den nye Toyota Yaris kommer i Danmark med to forskellige udstyrsniveauer kaldet T1 og T2. T1 er den mindst udstyret version. Alligevel finder man både elruder, elsidespejle med varme, fjernbetjent centrallås, sædevarme, teleskoprat, højdejusterbart førersæde, 6 højttalere og meget andet som standardudstyr. Vælger man den lidt højere udstyret T2-model, får man derudover også bl.a. læderrat, lædergearknop og kromdekoration både for og bag.

Fuld fokus på sikkerhed
Sikkerheden i den nye Yaris er helt i top. Den nuværende model scorede de maksimale 5 stjerner i Euro NCAP’s krævende sikkerhedstest og opfylder dermed de allerstrengeste krav til sikkerheden i en ny bil.

Den nye Toyota Yaris er endnu ikke testet, men sikkerhedsudstyret i bilen er på samme højde som forgængeren med bl.a. syv airbags, ABS-bremser og det elektroniske stabilitetssystem VSC. Meget tyder derfor på, at bilen fortsætter med at være en af de sikreste biler i klassen.

Toyota arbejder i skrivende stund med priserne på den nye Yaris, som bliver introduceret i Danmark til oktober.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.