• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. september 2011 - Jyllands-Posten

Underskud hos Better Place

Pengene fosser ud af Better Place

Ingen indtægter, men masser af udgifter. Elbil-virksomheden Better Place fik sidste år et underskud på 70 mio. kr. Ingen indtægter, men masser af udgifter. Elbil-virksomheden Better Place fik sidste år et underskud på 70 mio. kr.

Jyllands-Posten

Underskud på 70 mio. kr.
Indtil nu har elbil-virksomheden Better Place ikke tjent én krone.
Til gengæld har der været udgifter for flere hundrede millioner kroner, som de danske skatteydere gennem ejerskabet af Dong har været med til at finansiere. Better Place tabte i 2010 knap 70 mio. kr.

Men det massive tab får ikke den adm. direktør i Better Place til at blive bekymret. Tværtimod lover han, at underskuddet bliver endnu større i 2011.

"Vi har ingen kunder og derfor ingen indtægter. Vi er i en opbygningsfase og har derfor store omkostninger frem til åbningen i november. I perioden frem til at kunderne begynder at betale for deres medlemskab hos os er det klart, at omkostningerne er stigende. Vi skal gøre os klar til at servicere kunderne 24/7," siger adm. direktør i Better Place, Johnny Hansen.

Dyr etablering
Indtil videre har Better Place kun opført én batteriskiftestation. Det er meningen, at der skal være opført omkring 20 stationer den 1. april næste år.
Det er kostbart, og allerede inden den første kunde er begyndt at betale, har man derfor tabt et trecifret millionbeløb.

"Jeg er glad for underskuddet i 2010 på 70 mio. kr. Det er helt i tråd med de planer, som vi hele tiden har haft. Men jeg glæder mig sandelig også til at få indtægter på toplinjen. Det er også en del af planen," understreger han.

Indtil videre er der ikke mange kunder til at levere overskud. Omkring 800 kunder har meldt sig ind og erklæret interesse for konceptet. Men 800 er flere end ventet, siger Johnny Hansen.

"Vi har oplevet interessen som overraskende stor. Oprindeligt var det meningen, at vi skulle have tegnet 750 medlemskaber inden udgangen af i år. Vi er allerede over 800. Vis mig lige den bilforhandler, der skal lancere en ny bil, som har 800 kunder skrevet op til en ny bil, som ikke er kommet på gaden," siger han.

Batteriet udskiftes
Better Places forretningsside går ud på at forlænge elbilernes rækkevidde.
En elbil kan i dag køre omkring 200 kr. på en fuld opladning. Men ved at leje batteri hos Better Place kan kunderne køre ind til en af de 20 batteriskiftestationer og få batteriet udskiftet med et opladet batteri på under fem minutter.
Det kommer til at koste 1.500 kr. om måneden - plus en engangsinvestering på 10.000 kr. - at tegne et abonnement hos Better Place, hvis kørselsbehovet er op til 10.000 km om året.

 
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.