• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. september 2011 - Motor-magasinet

Længere på literen

Miljøbevidsthed og krise styrer danskernes bilkøb.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at danskerne køber stadig mere miljørigtige biler. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at danskerne køber stadig mere miljørigtige biler.

Motor-magasinet

Danskerne køber miljørigtigt
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at danskerne køber stadig mere miljørigtige biler. Både privat- og erhvervsbiler kører længere på literen. Dansk Erhverv vurderer, at både miljøbevidsthed og krise styrer danskernes bilkøb.

Krisen spiller ind
"Det er både et udtryk for en større miljøbevidsthed, men også for at man kigger mere på pengene både i husholdninger og virksomheder", siger chefkonsulent Jesper Højte Stenbæk, Dansk Erhverv, og fortsætter:

Benzin- og dieselbiler i udvikling
"Samtidig er de nye biler også lidt tungere og dermed sikrere. Udviklingen skulle derfor også gerne medvirke til en positiv nedadgående udvikling i ulykkestallet".
Det er ikke kun alternative teknologier, der er i rivende udvikling, også traditionel teknologi udvikler sig positivt.

"Vi venter stadig spændt på brint og effektive elbiler med videre, men vi må ikke glemme, at også benzin- og dieselbiler udvikler sig kraftigt i disse år. Det er både godt for miljøet og pengepungen", mener Jesper Højte Stenbæk.
 

 
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.