• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. oktober 2011 - SEAT

SEAT præsenterer ny model

SEAT Mii kommer til Danmark i foråret 2012.

I Spanien begynder salget af Mii inden årets udgang, mens resten af Europa følger i foråret 2012. I Spanien begynder salget af Mii inden årets udgang, mens resten af Europa følger i foråret 2012.

SEAT

Fantastisk køreglæde i SEAT Mii
Med Mii præsenterer SEAT den perfekte bil til nutidens urbane livsstil. Mii gør livet lettere med en overbevisende anvendelighed, fantastisk køreglæde, stor effektivitet og innovativ teknologi. Mii kombinerer SEATs sportslige, middelhavsinspirerede design med håndværk i særklasse og masser af muligheder for individualisering. Desuden gør den fremragende værdi for pengene og de moderate vedligeholdelsesomkostninger glæden ved at køre i en Mii mere opnåelig, som det er typisk for SEAT. I Spanien, som er SEATs hjemmemarked, begynder salget af Mii inden årets udgang, mens resten af Europa følger i foråret 2012.

Søg din næste brugte SEAT her

Førende indenfor innovative teknologier
Med en længde på 3,56 m har Mii den perfekte størrelse til moderne storbyer. Mii lanceres i slutningen af 2011 som 2-dørs, mens den 4-dørs udgave følger i 2012. Den helt nye 1,0-liters benzinmotor med 60 og 75 hk og bilens vægt på kun 854 kg sikrer en rapfodet adræthed og en fremragende effektivitet. Mii Ecomotive har en CO2-udledning på bare 97 g pr. km. Mii er altså førende, når det gælder innovative teknologier. City Safety Assist tilfører fx en ekstra dimension af sikkerhed ved bykørsel, mens SEAT Portable System kombinerer underholdning, navigation, telefon og bilens funktioner på en hidtil uset måde.

 "Den nye Mii er den perfekte ledsager til dagligdagens liv i storbyen. Den er ung og frisk, gennemtænkt ned i mindste detalje og bygget i en kvalitet i topklasse. Mii tilfører en klar SEAT identitet til segmentet for minibiler, og den vil komme til at erobre en markant del af markedet," siger James Muir, som er øverste chef hos SEAT, S.A. "Derfor er Mii en vigtig tilføjelse til SEAT modelrækken og et klart næste skridt i vores virksomhedsstrategi. Med Mii tager vi hul på den mest omfattende modeloffensiv i SEATs historie."
 
Hele pakken – perfekt til bykørsel, men også til de længere ture
Selv om Mii nemt kan smutte ind i alle parkeringsbåse, så gør den optimale udnyttelse af pladsen, at den stadig byder på god plads til fire personer. Med en volumen på 251 l byder Mii på det største bagagerum i klassen. Med bagsædet klappet frem øges pladsen endda til hele 951 l.
Mii stopper ikke ved udkørslen fra byen. Dens rummelighed, fremragende komfort og sportslige dynamik. Bilens lave vægt gør også Mii til en overbevisende ledsager på lange køreture.
"Med en længde på kun 3,56 m kombinerer Mii innovative teknologier med en utroligt velafbalanceret generel fornemmelse," siger Dr. Matthias Rabe, som er SEATs Vice President for Research and Development. "Med dens lave vægt og moderne drivlinjer er Mii både sportslig og effektiv på samme tid. Den byder også på komfort, rummelighed i kabinen og et sikkerhedsniveau, som man normalt kun finder i biler i større klasser."
 
Design – middelhavsinspireret modernitet med en klar karakter
Karakteristisk og umiskendelig. Lige fra første blik genkender man tydeligt Mii som et medlem af SEAT familien. Fronten bærer den typiske, visuelle pilform, mens sidelinjen er karakteriseret af kraftfulde hjulkasser og slanke tagstolper. Bagenden fremviser en ny form for lysdesign med trekantede lygteenheder. De perfekte proportioner er et vigtigt element, og de udgøres af en bredde på 1,64 m, den lange akselafstand på 2,42 m og usædvanligt korte overhæng foran og bagpå. Den stejle bagende muliggør den enestående rummelighed i Mii, som er særlig vigtigt i klassen for minibiler.
"Mii udstråler selve ånden fra dens fantastiske hjemby, Barcelona," siger Alejandro Mesonero-Romanos, som er den nye chef for SEAT Design. "Den er moderne, den har en stærk personlighed, men den støjer ikke. Mii giver en fornemmelse af moderne og tidløst produktdesign. Hver detalje er præcist defineret, men uden én linje for meget. Med Mii gør vi sportslig smarthed og designkvalitet opnåelig for alle."
Moderne klarhed og tiltalende funktionalitet gør sig også gældende inde i kabinen. Instrumenternes og betjeningselementernes perfekte ergonomi passer optimalt med de førsteklasses overflader, som kan individualiseres med farvet dekor fra de forskellige udstyrslinjer. Sæderne er også nye og med de integrerede hovedstøtter giver de et præg af sportsvogn, samtidig med at de er komfortable og velegnede til lange køreture.
 
Sikkerhed – Mii ser fremad og bremser selv
City Safety Assist er en unik innovation i denne bilklasse. I tilfælde af en farlig situation advarer Mii føreren eller bremser endda automatisk. En lasersensor registrerer andre biler foran, uanset om de kører eller holder stille. Systemet advarer føreren i tilfælde af en potentiel kollision ved hastigheder under 30 km/h. Hvis føreren ikke reagerer, bremser Mii automatisk. I mange situationer vil dette være nok til at undgå en kollision eller i det mindste at reducere kollisionens følger. Der fås også et perfekt tilpasset ESP-system, som altid kombineres med City Safety Assist, når det er anført.
En systematisk letvægtskonstruktion betyder, at Mii har en egenvægt på kun 854 kg. Dens karrosseri er et stykke hightech, som i stor udstrækning er formet i højstyrkestål og visse steder i formhærdet stål. Takket være en eminent stivhed giver det en følelse af høj kvalitet og fremragende passiv sikkerhed. Sideairbags er standardudstyr, og de er ekstra store for at optimere beskyttelsen af hoved og overkrop.
 
Drivlinje – sportslig adræthed med et lavt brændstofforbrug
Under den korte motorhjelm på Mii findes der en helt ny generation af motorer. Den kompakte 3-cylindrede motor med en slagvolumen på 1,0 l er meget let og kompakt og har en jævn motorgang. Med to forskellige ydelser på 60 og 75 hk giver den bilen en rapfodet adræthed og en imponerende dynamik, som ikke kun gælder i bytrafik.
Selv om tophastigheden ligger på henholdsvis 160 og 171 km/h, kører den alligevel 22,2 og 21,3 km/l. Med et tankindhold på 35 l er rækkevidden tilstrækkelig til lang tids køreglæde og samtidig med meget lave vedligeholdelsesomkostninger.
De mest bemærkelsesværdige effektivitetseksperter er de to Ecomotive-versioner af Mii. Takket være start-stop-system, rekuperation og andre brændstofreducerende tiltag kører de hele 23,8 km/l, hvilket svarer til en CO2-emission på kun 97 g/km. Den lille SEAT med CNG-drivlinje (autogas som fås på et senere tidspunkt) udleder kun 86 g CO2 pr. km, hvilket gør Mii til en af de reneste biler i verden. Som et alternativ til den manuelle gearkasse fås Mii også med en automatiseret manuel gearkasse, hvor to elmotorer sørger for jævne gearskift.
 
Infotainment – et unikt system hjælper med at køre effektivt
SEAT er et ungt mærke og det er det unikke SEAT Portable System naturligvis en del af. Den innovative løsning med en 5"-skærm kan tages ud og anvendes mobilt, men er også perfekt integreret med bilens elektronik. Systemets mange funktioner inkluderer navigation, håndfri telefonbetjening med stemmebetjening og en kørecomputer. PID'e kan kombineres med det integrerede radio- og højttalersystem.
"Mii byder på en enorm gennemtænkthed i kompakt format," siger Dr. Matthias Rabe, som er SEAT Vice President for Research and Development. "SEAT Portable System viser, hvordan det er muligt at tilbyde fascinerende teknologi og innovative funktioner med håndgribelig merværdi til en attraktiv pris."
SEAT Portable Systems unikke funktioner omfatter den såkaldte Eco-trainer. Gearskifteindikator, anbefaling af motoromdrejninger, gennemsnitsværdier og en forbrugsprofil hjælper alt sammen Mii-ejeren med at køre særligt økonomisk. Derudover er SEAT Portable System fuldt integreret i bilens elektronik. Det kan holdes opdateret via downloads fra internettet, og skræddersyede apps vil give mulighed for ekstra funktioner i fremtiden.

 
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.