• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. oktober 2011 - FDM

Få hjælp til hjulskiftet

I ugerne 43/44 hjælper FDM med at skifte hjul.

Besøg FDM i ugerne 43/44 og få hjælp med skiftet fra sommerdæk til vinterdæk. Besøg FDM i ugerne 43/44 og få hjælp med skiftet fra sommerdæk til vinterdæk.

FDM

Udfordring for mange
Mange danskere skifter selv fra sommer- til vinterdæk. Hver femte bilist oplever det som en udfordring at få skiftet i tide. Nu tilbyder FDM at hjælpe med dækskiftet.

Langt de fleste bilister følger FDMs anbefalinger om at sætte vinterdæk på bilen, hvis man vil køre i vintervejret. Det viser en undersøgelse blandt 3.817 bilister, som FDM har foretaget. Således oplyser 95 % i en ny undersøgelse, at de skifter mellem vinter- og sommerdæk, og i næsten ni ud af ti hjem er det manden, der står for hjulskiftet.

58 % gør det selv
Mens fire ud af ti vælger at få foretaget hjulskiftet på et dækcenter eller et værksted, så vælger størstedelen (58 %) selv at sætte vinterdæk på bilen eller få venner eller familie til at hjælpe med det.  Men er man træt af selv at stå for hjulskiftet, eller vil man gerne have en uvildig til at kontrollere, at dækkene kan klare en sæson mere, så tilbyder FDMs testcentre nu også at hjælpe med hjulskifte.

”FDM rådgiver i forvejen om dækvalg, så det er naturligt for os også at hjælpe med hjulskiftet. Udover at foretage selve hjulskiftet vil vi også kontrollere, at dækkene er i orden, tjekke at dækkene har det rette dæktryk, og at de bliver spændt korrekt”, siger Torben Vilhelmsen, centerleder hos FDM test og bilsyn i Odense.

Har man alufælge med låsebolte på bilen, skal man huske at medbringe låseadapteren til fælgene. FDM kan ikke afbalancere hjulene og tilbyder kun at sætte vinterdæk på, der allerede sidder på fælge.

Hjulskifte handler om sikkerhed
Men selv om FDMs hjulskifte måske kan synes som en kærkommen lejlighed til at slippe for selv at bakse med hjulskiftet, så handler det også om at få flere sikre bilister på vejene.

”Vores tilbud henvender sig især til de bilister, der normalt selv står for dækskiftet. Vi håber, at vi kan være med til at sikre, at vinterdækkene kommer på i tide, så langt flere biler er klædt ordentlig på, når vinteren kommer. Ifølge vores undersøgelse oplever næsten hver femte det som en barriere, at få skiftet i tide, altså inden den første sne falder. Men det er selvfølgelig også vigtigt for os, at bilisterne kan føle sig trygge og sikre, og det er derfor, at vi tjekker, at dækkene har den rigtige stand, og dæktrykket er i orden”, siger Torben Vilhelmsen.

Det koster 299 kr. for FDM-medlemmer at få foretaget hjulskiftet, mens bilister, der ikke er medlem kan få hjulskifte og FDM-medlemskab for 649 kr. Hjulskiftet foretages i uge 43/44, og der skal bestilles tid via http://www.fdm.dk/hjulskift. Alle vil få sommerhjulene med hjem i nogle særlige hjulposer.

 
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.