• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. oktober 2011 - KIA

KIA starter ny motorfabrik

Produktionskapaciteten øges fra 300.000 til 450.000.

KIA Motors producerer p.t. 1,4‐ og 1,6‐liters benzinmotorer samt 1,4‐, 1,6‐ og 1,7‐liters dieselmotorer, som monteres f.eks. i denne KIA Sportage. KIA Motors producerer p.t. 1,4‐ og 1,6‐liters benzinmotorer samt 1,4‐, 1,6‐ og 1,7‐liters dieselmotorer, som monteres f.eks. i denne KIA Sportage.

KIA

Stordriftsproduktion på ny fabrik
(Teplicka nad Vahom) 29. september 2011. KIA Motors Slovakia har i dag under overværelse af Slovakiets premierminister Iveta Radicova med stor succes lanceret stordriftsproduktionen på den nye motorfabrik. Produktionen af 1,4‐ og 1,6‐liters benzinmotorerne blev påbegyndt på produktionsfabrikken. De fleste af dem vil blive eksporteret til Tjekkiet.

Fra 300.000 til 450.000 motorer om året
Produktionskapaciteten øges fra de nuværende 300.000 enheder op til 450.000 motorer pr. år. Koncernen har investeret over 100 millioner euro i projektet og planlægger at skabe ca. 270 nye arbejdspladser. På nuværende tidspunkt arbejder der ca. 160 nye medarbejdere på den anden motorfabrik i stillinger som fx teknikere, samlebåndsoperatører, kvalitetskontrollører, administrative medarbejdere og som tekniske medarbejdere. "2011 er et markant år for vores virksomhed. I maj producerede vi motor nummer 1 million. I dag lancerer vi stordriftsproduktion af motorer på den nye fabrik og øger kapaciteten fra 300.000 til 450.000 enheder om året," sagde Myung‐Chul Chung, som er President og CEO hos KIA Motors Slovakia. "For nylig har vi også påbegyndt rekrutteringen af mere end 1.000 nye medarbejdere, da vi planlægger at indføre treholdsskift for vores bilproduktion i første kvartal af 2012. Vi investerer kontinuerligt i produktionen af nye modeller og i øget kapacitet i Slovakiet," tilføjede Myung Chul Chung.

Find din næste KIA her

Det tager ca. 3 timer at producere en motor
Produktionen på den anden motorfabrik udgøres primært af nye benzinmotorer med direkte indsprøjtning og variabel ventilstyring. Den nye fabrik har tre metalforarbejdningslinjer, der fremstiller de vigtigste motorkomponenter som fx motorblokken, topstykket og krumtapakslen. Samlelinjen, der er baseret på princippet om fuldt fleksibel produktion, gør det muligt at producere fire forskellige motortyper samtidig. Det tager ca. 3 timer at producere en motor.
Automatiseringsgraden på samlelinjen er på over 35 %. Under samleprocessen monteres der mere end 100 dele og komponenter på en benzinmotor. KIA Motors er Slovakiets eneste producent af motorer til personbiler.

40 % eksporteres til Hyundai
KIA Motors producerer p.t. 1,4‐ og 1,6‐liters benzinmotorer samt 1,4‐, 1,6‐ og 1,7‐liters dieselmotorer, som monteres i modellerne KIA cee'd, KIA Sportage og KIA Venga. Frem til nu har fabrikken produceret over 1,1 millioner motorer, og over 40 % af dem er blevet eksporteret til Hyundai Motor Manufacturing Czechs fabrik i Nosovice, Tjekkiet, hvor de monteres i modellerne Hyundai i30, Hyundai ix35 og Hyundai ix20. Den mest producerede motor er for tiden 1,4‐liters benzinmotoren. Alle motorer overholder europæiske standarder.
Koncernens ordreindgang er støt stigende, og der planlægges volumenproduktion af nye modeller.

Interesseret i en Hyundai? Find en her

Treholdsskift i Slovakiet
Derfor har KIA besluttet at indføre treholdsskift for bilproduktionen i første kvartal af 2012 og ansætte mere end 1.000 nye medarbejdere. KIA Motors' underleverandører vil yderligere få brug for flere tusind medarbejdere, hvilket i høj grad vil medvirke til at sænke arbejdsløsheden i den nordlige del af Slovakiet. Rekrutteringsprocessen blev påbegyndt i september og vil vare året ud. Ansøgerne kan ansøge om stillinger som fx kvalitetskontrollører, klargøringsmedarbejdere, lakerere, værktøjsmagere, pressevalseoperatører, svejsere, CNC‐operatører, samlebåndsoperatører med mere.

Læs hele nyheden om treholdsskifte i Slovakiet her
 

 
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.