• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. december 2011 - Continental

Vinterdæk til de små spares

Danskerne sparer sikkerheden på den lille bil væk.

De små biler topper salgslisterne, men sikkerheden i form af vinterdæk spares væk. De små biler topper salgslisterne, men sikkerheden i form af vinterdæk spares væk.

Continental

Danskerne vilde med små biler
Seks ud af de ti mest solgte biler i 2011 er små biler, viser nye tal fra Danske Bilimportører. Men mange husstande sparer vinterdækkene til den mindste bil væk. Dårlig idé, forklarer dækeksperter.

Danskerne kan næsten ikke få nok af små biler. Seks ud af ti af de mest solgte biler fra januar til oktober 2011 - Kia Picanto, VW Polo, Chevrolet Spark Peugeot 107, Toyota Aygo og Skoda Fabia - er biler i den lille klasse. Kia Picanto, der koster fra 87.899 kr., er oktober måneds mest solgte bil.

Søg brugte biler på Bilpriser.dk

Men mange familier, der i forvejen har en større bil, bruger ofte ikke vinterdæk på familiens mindste bil. Det er en dårlig idé, forklarer dækeksperter fra Continental.
”I udgangspunktet er det altid det sikreste at køre med vinterdæk om vinteren – uanset bilens størrelse. Alle tests viser, at biler med vinterdæk bremser hurtigere på veje med sne og is. Indtil videre tegner det til at blive en mindre kold vinter sammenlignet med de seneste to år. Men der behøver ikke at være sne og tyk is på vejene, før der er glat. Det glatte vejr begynder allerede, når temperaturen er under seks grader,” siger Continental Dæk Danmarks administrerende direktør, Georg Nielsen.

Bil nummer 1 er ofte også lille
Traditionelt har det især været kvinderne i husstanden, der har kørt de små biler til og fra arbejde samt til at hente og bringe børn. Men det billede er ved at ændre sig i lyset af de sidste års økonomiske krise. Mange danske familier udskifter i øjeblikket, og ligesom i de foregående to år, den store familiebil med en mindre. Fordelen er en lav anskaffelsesprispris og billigere brændstoføkonomi.

”Kører hele familien i en lille bil, tror vi, at rigtig mange af disse bilister vil være opmærksomme på behovet for at sætte vinterdæk på de små biler. I løbet af de seneste to år er antallet af biler med vinterdæk steget fra 68 til 81 procent. Det viser, at der er kommet en stigende opmærksomhed om, hvor vigtigt det er at køre sikkert og komme frem til tiden i god behold. Det fokus tror vi, at bilister, der går fra en større til en mindre bil, og som er vant til at køre med vinterdæk, vil tage med sig, når de i de kommende måneder skal gøre deres nye, lille bil klar til vinteren,” siger Georg Nielsen.

Faktaboks:
De 10 Mest solgte personbiler fra januar til oktober 2011. Tal hentet fra Danske Bilimportører. Modellen er skrevet som et link, så du let og ubesværet kommer til søgeresultatet af den pågældende model.
 

Placering Mærke Model Antal
1. KIA Picanto 420 
2.  Volkswagen  Passat  388 
3.  Volkswagen  Polo  380 
4.  Chevrolet  Spark  379 
5.  Peugeot  107  366 
6.  Toyota  Avensis  335 
7.  Volkswagen  Golf  299 
8.  Toyota  Aygo  296 
9.  Hyundai  I30  294 
10.  Skoda  Fabia  268 
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.