• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. januar 2012 - Volkswagen

VW har ambitiøst klimamål

Vil reducere miljøbelastning med 25% i 2018.

Volkswagen vil med deres nye Think Blue. Factory-program reducere miljøbelastningen fra Volkswagens fabrikker med hele 25%. Volkswagen vil med deres nye Think Blue. Factory-program reducere miljøbelastningen fra Volkswagens fabrikker med hele 25%.

Volkswagen

Think Blue. Factory
Volkswagen vil gøre produktionen af personbiler 25 procent mere miljøskånende og fastlægger derfor ambitiøst klimamål for samtlige fabrikker. Der vil i det nye Think Blue. Factory-program være særligt fokus på Volkswagen-fabrikkernes energiforbrug, skrotning, vandforbrug og CO2-udledning.

Mål skal være opfyldt i 2018
Volkswagen er en af verdens førende bilproducenter og med den stigende efterspørgsel, som Volkswagen har oplevet i 2011 følger naturligvis et stort ansvar for, at ikke blot produkterne er miljøskånende, men også hele produktets livscyklus. Med den stigende effektivitet og stigende volumen, som Volkswagen-fabrikkerne yder i dag, er mærket godt på vej til at opfylde sin 2018-strategi. Med de nye klimamål går man et skridt videre og sigter mod, at gøre selve bilproduktionen 25 procent mere miljøskånende end den er i dag. Målene skal være opfyldt i 2018 og omfatter samtlige Volkswagens fabrikker. Med udgangspunkt i tallene fra 2010 skal energi- og vandforbrug, CO2-udledning og skrotningsmængden således sænkes betydeligt frem til år 2018.

Videreudvikling af Think Blue -konceptet
Konceptet Think Blue. Factory er en videreudvikling af Volkswagens Think Blue -koncept, der primært omhandler udviklingen af bæredygtige biler og forbrugerens muligheder for selv at influere på CO2-udledningen. Think Blue. Factory er målrettet selve bilproduktionen og Volkswagens medarbejdere på fabrikkerne overalt i verden. Man vil således bl.a. indføre en årlig Think Blue. Factory-dag, hvor alle medarbejdere kan bidrage med forslag til hvordan Volkswagen-fabrikkerne kan sænke miljøbelastningen yderligere. For få uger side modtog den nyåbnede Volkswagen-fabrik i Chattanooga, Tennessee som første bilfabrik nogensinde en LEED-certificering (Leaderhip in Energy and Environmental Design). Med denne certificering blåstemples fabrikken for sin høje standard i miljøskånende og bæredygtig produktion.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.