• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. januar 2012 - KIA

Produktionen i fremgang

Rekord høj produktion af KIA biler og motorer i Europa.

Treholdsskift implementeres på KIA's fabrik i Zilina for at møde den stigende efterspørgsel på KIAs produkter. Treholdsskift implementeres på KIA's fabrik i Zilina for at møde den stigende efterspørgsel på KIAs produkter.

KIA

10 pct. stigning i produktionen
I 2011 producerede Kia Motors produktionsfaciliteter i Zilina, Slovakiet, et rekord højt antal biler. I alt 252.000 enheder, som alle er solgt på det europæiske marked. Det er en stigning på 10 pct. set i forhold til 2010. KIAs produktion i Zilina opnåede herudover en stigning i produktionen af motorer på 12 pct. med mere end 359.000 benzin -og dieselmotorer der rullede ud fra fabrikken.

Zilina begyndte i 2011 produktionen af KIAs B-segment MPV Venga, og startede endnu en motorproduktion, hvilket øger den maksimale produktionskapacitet til 450.000 motorer på et helt år. For at møde den fortsat stigendende efterspørgsel af KIAs produkter i hele Europa, har KIA fabrikken rekrutteret og trænet yderligere 900 nye medarbejdere til at varetage et tredje skift, som starter op denne måned. Totalt beskæftiger KIA i øjeblikket mere end 3.900 mennesker i Zilina, og man planlægger at øge kapaciteten i Slovakiet yderligere – med en målsætning om at producere 285.000 biler i år.

Tak til medarbejderne
“Sidste år var meget positivt for KIA i Europa, da vi opnåede en rekord høj produktion af biler og motorer”, sagde Eek-Hee Lee, Præsident og CEO for Kia Motors Slovakia. “Takket være vore medarbejderes betydelige indsats, er det også lykkes os at øge vores kapacitet af motorproduktion samtidig med opstart af KIA Venga produktionen.

“Vores fokus for 2012 er at integrere et regelmæssigt treholdsskift, så vi kan opnå fuld kapacitet i løbet af første kvartal, og efterfølgende foretage de nødvendige forberedelser til volumenproduktion af den helt nye KIA cee’d, som vil blive afsløret på Geneve Motor Show i marts. Jeg er overbevist om, at denne spændende nye model vil hjælpe os med at øge vores produktion til målet på de 285.000 biler i år“, konkluderer Mr. Lee.

23 pct. eksporteres til Rusland
Kia Motors Slovakia eksporterer biler til hele Europa. De vigtigste eksportmarkeder i 2011 var som følger: 23 pct. af den samlede produktion blev leveret til Rusland, 10 pct. til Storbritannien, 9 pct. til Tyskland, 8 pct. til Spanien og 5 pct. til Frankrig. I 2011 stod KIA cee'd modelprogrammet for 41 pct. af produktionen i Zilina lige foran den kompakte SUV; Sportage på 40 pct.

Søg brugt KIA Cee'd og Sportage her på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.