• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. februar 2012 - fpn

Kvinder parkerer bedst

Mænd hører ikke efter, og kvinder kan ikke parkere.

Det britiske parkeringsfirma National Car Parks (NCP) lod i en måned 700 parkeringspladser overvåge med videokameraer. Det britiske parkeringsfirma National Car Parks (NCP) lod i en måned 700 parkeringspladser overvåge med videokameraer.

fpn.dk

Kvinder parkerer bedst
Nu har en britisk undersøgelse modbevist den anden af to gamle klicheer ved at fastslå, at kvinder godt kan finde ud af at parkere bilen - og faktisk gør det bedre end mænd. Det er den britiske udbyder af parkeringspladser, National Car Parks (NCP), der har aflivet fordommen om kvinders evner til at manøvrere med bilen. Selskabet har gennem en måned ladet 700 parkeringspladser overvåge med skjulte vidoekameraer.

Kvinderne scorede bedst
Ved at vurdere forhold som teknik, nøjagtighed og tid er videooptagelserne blevet omsat til en "parkerings-koefficient", der er et mål for, hvor god parkeringen har været. 20 var maksimum, og blandt de cirka 2.500 bilister, som blev filmet, opnåede kvinderne et gennemsnit på 13,4, mens mændene måtte nøjes med et gennemsnit på 12,3.

Undersøgelsen viste, at kvinderne var hurtigst til overhovedet at finde en parkeringsplads. Det skyldtes især, at mændene var mere utålmodige og derfor kørte hurtigere gennem parkeringshuset for at finde en ledig plads. Men dermed overså mændene oftere en ledig plads, mens kvinderne kørte lidt langsommere og derfor fandt den første ledige plads eller registrede, at en anden bilist var ved at forlade en plads.

Kvinderne var også langsommere til at komme ind på parkeringspladsen. Mens mændene i gennemsnit brugte 16 sekunder på det, brugte kvinderne 21 sekunder. Da en anden undersøgelse har vist, at de britiske bilister typisk parkerer bilen 1.004 gange på et år, vil tidsforskellen gennem en livsforløb svare til, at kvinder bruger 12 dage på at parkere, mens mændene kun bruger 9 dage.

Sælg din bil på Bilpriser.dk - Det er gratis

Kvinderne mest præcise
Undersøgelsen viste også, at mændene generelt var mere tilfredse med deres parkering end kvinderne. Kun 29 pct. af mændene valgte at korrigere bilens placering i parkeringsbåsen, mens 56 pct. af kvinderne forsøgte at få bilen placeret bedre ved at køre frem og tilbage igen.

Og det lønnede sig faktisk for kvinderne. Mens kun hver fjerde af mændene formåede at parkere bilen midt i parkeringsbåsen, var hver anden af kvinderne i stand til det. Undersøgelsen viste samtidig, at mændene i højere grad forsøgte at klemme bilen ind på mindre plads, når der var en kvindelig passager i bilen, - i stedet for at vælge en bås med bedre plads.

De samme problemer
For både kvinder og mænd var det sværeste at finde den rette vinkel i første forsøg. Det mente halvdelen af bilisterne. De to næste udfordringer var at parkere bilen midt i båsen og finde en passende afstand til muren. I begge tilfælde gav en tredjedel af bilisterne udtryk for, at det var svært.

"Parkering er vores forretning, og vi har lavet undersøgelsen for at finde ud af, hvor gode bilisterne er til at parkere på vores pladser. Og undersøgelsen bekræftede, at der er forskel på mænd og kvinder, men resultatet er nok lidt overraskende," siger Jo Cooper, der er direktør for NCP.

Hjælp i parkeringshusene
Som en konsekvens af undersøgelsen vil selskabet nu forsøge at opsætte pejlemærker, der skal hjælpe bilisterne med parkeringen. Det vil bl.a. være stop-skilte på bagvæggen og forhøjninger i gulvet til at markere midten af båsen. I øvrigt er en tidligere tysk undersøgelse - dog ikke nær så omfattende - kommet til det modsatte resultat.

Din mening og erfaringer
Kom med din mening om undersøgelsen, egne erfaringer eller en sjov historie ved at kommentere på artiklen.

Besøg billånsoversigten på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.