• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. februar 2012 - Toyota

Toyotas Le Mans hold

Toyota præsenterer holdet til Le Mans 2012.

Toyota Motorsport stiller til start i Le Mans med to hybridracerbiler. Toyota Motorsport stiller til start i Le Mans med to hybridracerbiler.

Toyota

Toyota præsenterer holdet
Toyota Motorsport stiller til start med to hybridracerbiler i årets 24-timers løb på Le Mans til juni. Forleden blev kørerne til den ene bil præsenteret. Nu er de tre kørere i bil nummer to også klar.

Sælg din bil på Bilpriser.dk

Det bliver Anthony Davidson, Hiroaki Ishiura og Sébastien Buemi, der skal sidde bag rattet på Toyotas anden hybridracerbil i den hurtigste klasse LMP1 i årets 24-timers løb på Le Mans. Dermed har verdens førende bilproducent inden for hybridteknologi holdet klar til det prestigefyldte franske motorløb.

Værdifuld erfaring
Forleden præsenterede den japanske bilgigant tre meget kompetente kørere, der skal styre den ene af Toyotas to biler på Le Mans i skikkelse af rutinerede Alex Wurz, Østrig, Nicolas Lapierre, Frankrig og Le Mans-debutanten japanske Kazuki Nakajima. De tre sidste kørere i bil nummer to er også alle herrer med betydelig erfaring.

Briten Anthony Davidson har bl.a.vundet 12-timers løbet på Sebringen og seks-timers løbet på Spa, mens japaneren Hiroaki Ishiura tilfører teamet god erfaring efter deltagelse i bl.a. den hårde Super GT-serie i hjemlandet og 24-timers løbet på Nürburgring i 2011. Schweiziske Sébastien Buemi får sin ilddåb som kører i et langdistanceløb med deltagelsen på Le Mans. Han fortsætter sideløbende som tredjekører for Red Bull Racing i Formel 1.

To hybridracerbiler
Toyota Motorsport stiller til start i Le Mans med to hybridracerbiler, der helt som en hybrid-gadebil kører på en effektiv kombination af el og benzin. Bilens 3.4 liters V8 motor suppleres således ved acceleration af en kraftig elmotor og er rent faktisk i stand til at køre på el alene over en kortere strækning. Det giver både en hurtigere og brændstofbesparende acceleration ud af kurverne.

Det japanske motorsportsteam med base i Köln i Tyskland deltager for første gang i et løb under FIA World Endurance Championship serien med den ene af hybridracerbilerme, når seks-timers løbet på SPA i Belgien køres den 5. maj. Her vil Alex Wurz, Nicolas Lapierre og Kazuki Nakajima sidde bag rattet på Toyota hybridraceren.

Søg brugte biler på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.