• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. februar 2012 - fpn

To p-skiver kan koste bøde

Helgardering med to p-skiver kan give bøde på 510 kr.

To p-skiver kan give kontrolafgift. Vil du undgå det, så anbefaler Europark at pille viseren af den gammeldags p-skive. Foto: Gregers Tycho. To p-skiver kan give kontrolafgift. Vil du undgå det, så anbefaler Europark at pille viseren af den gammeldags p-skive. Foto: Gregers Tycho.

www.fpn.dk

To p-skiver kan koste kassen
Du risikerer en bøde, hvis du både har gammeldags og en elektronisk p-skive i forruden.
Hvis din elektroniske p-skive begynder at gå i sort eller ikke vil vise korrekt klokkeslæt, så kan det være fristende at lægge en seddel eller sætte en gammeldags p-skive op ved siden af den elektroniske for at helgardere sig. Lad være med det. Det kan blive en dyr fornøjelse.

Egil Hulgaard, specialkonsulent ved Danmarks Tekniske Universitet, er en af dem, der har oplevet det. Han havde købt en elektronisk p-skive, som havde indbragt en bøde, fordi den ikke viste noget klokkeslæt, men da han besluttede at helgardere sig ved at sætte en gammeldags p-skive op ved siden af, indbragte dette også en bøde.

"Min Jacob Jensen p-skive lavede på et tidspunkt fire streger, så jeg købte en gammeldags p-skive og satte op ved siden af. Det gav en bøde allerede efter en måneds tid, fordi der ikke var overensstemmelse mellem dem," fortæller Egil Hulgaard og tilføjer:
"Jeg troede, at man kunne regne ud, at den der opdaterede, var den, der duede. Det kostede mig 510 kr."

Sælg din bil på Bilpriser.dk - Det er gratis

Følg loven for at undgå bøde
Michael Christensen, økonomichef i Europark fortæller, at hvis man vil sikre sig mod kontrolafgifter, så skal man følge reglerne i parkeringsskivebekendtgørelsen, og i denne står der blandt andet:

§4 Stk. 2. På de i stk. 1 nævnte steder må ikke findes andre parkeringsskiver end den, der benyttes ved parkeringen, eller andet, der kan forveksles med en parkeringsskive.

Det betyder altså, at to parkeringsskiver er ulovlige.
"Vi har cirka 150 sager om måneden, hvor der udstedes kontrolgebyr for to p-skiver. Langt de fleste skyldes, at folk både har en elektronisk og en gammeldags. Ofte har de glemt at fjerne den gamle efter påmontering af den elektroniske," fortæller Michael Christensen.

Europark skelner
Michael Christensen tilføjer dog, at de hos Europark skelner mellem antal fungerende p-skiver. Det betyder, at hvis man har en gammel p-skive, hvor viseren er knækket af, eller en elektronisk, hvor skærmen er helt blank, så tæller disse ikke med som fungerende p-skiver. Hvis displayet på en elektronisk er blankt, og der sidder en gammeldags med viser ved siden af, får man derfor ikke en bøde hos Europark. Europark accepterer også en seddel i forruden.

"Generelt anbefaler vi ikke, at man sætter to p-skiver fast i forruden. Det er langt bedre, at man har en, man kan lægge på instrumentbrættet som backup, og så klikke den elektroniske helt af hvis det er muligt," siger Michael Christensen.
I dag følger Egil Hulgaard det råd og opbevarer den gammeldags p-skive i handskerummet, så han kan tage den frem, hvis Jacob Jensen p-skiven går helt død.

Besøg billånsoversigten på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.