• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. september 2012 - Motor-magasinet

Politiet får nye patruljevogne

Ordensmagten skifter til Mercedes og VW.

De danske betjente skal fra april 2013 køre blandt andet i VW Passat Variant. De danske betjente skal fra april 2013 køre blandt andet i VW Passat Variant.

Motor-magasinet

Ford udskifter Ford
Politiet siger farvel til amerikanske Ford og satser tysk i stedet for. Betjentene får nye køretøjer og skal de næste to til fire år sætte sig bag rattet i VW Passat Variant og Mercedes C-klasse.
Indsatsledere skal køre VW T5, mens politiets såkaldte sagsbehandlerbiler vil være VW Golf, VW Polo og Mercedes B-klasse.

"Politiet har valgt biler og motorcykler på baggrund af de samlede omkostninger og køretøjernes miljøklasse", siger afdelingschef i Rigspolitiets koncernservice, Bettina Jensen.
"Vi har i vurderingen lagt vægt på anskaffelsesprisen på køretøjet samt brændstofforbruget og serviceomkostningerne i køretøjets levetid, og vi har tænkt miljøhensyn ind i vurderingen", siger hun i en pressemeddelelse.

Annoncér gratis din bil på Bilpriser.dk

Vil spare på brændstoffet
Det betyder, at der blandt politiets kommende tjenestekøretøjer godt kan være modeller, der er dyrere end de konkurrerende mærker, når man ser på købsprisen alene.
Men med lave brændstof- og serviceudgifter kan den pågældende model alligevel ende med at stå stærkest, når det gælder det samlede omkostningsniveau.
Ifølge Bettina Jensen er det især på politiets patrulje- og sagsbehandlerbiler, at der fremover bliver opnået store brændstofbesparelser som følge af de valgte modeller.
De valgte køretøjstyper forventes at blive leveret til landets politikredse fra april 2013.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.