• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. oktober 2012 - De Danske Bilimportører

Bilsalget i fremgang

Privatforbrugerne købte stort ind i bilhusene.

To ud af tre solgte biler tilhøre det lille segment ligesom denne Toyota Aygo. To ud af tre solgte biler tilhøre det lille segment ligesom denne Toyota Aygo.

De Danske Bilimportører

Bilsalget fortsat på rekordniveau
Bilsalget voksede svagt og holdt sig dermed på et meget højt niveau i september. Fremgangen på en halv procent sammenlignet med september sidste år, blev sikret af stor købelyst blandt de private forbrugere, og samlet set resulterede det i, at der kom 13.923 nye biler på gaden i september.

De danske privatforbrugere har appetit på nye biler, mens erhvervslivet holder igen. Det er konklusionen på en september måned, hvor det samlede bilmarked voksede svagt i forhold til sidste års rekordniveau. Og under det relativt stabile salgstal, gemmer sig betydelige forandringer i forhold til sidste år.

"Det er de private forbrugere der holder salget oppe på rekordniveau. Mens salget til erhvervslivet er dykket med en tredjedel sammenlignet med september sidste år, så er salget til private vokset så det mere end kompensere for det lave erhvervssalg og trækker markedet i plus”, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Besøg billånsoversigten på Bilpriser.dk

Det er ikke alene typen af købere, men også typen af de biler, der bliver solgt, der er markant anderledes end i september sidste år. 

”Det er i meget stor grad de mindste biler, der holder markedet i gang. Hvor det i september sidste år var under hver anden bil der tilhøre den mindste klasse er det i år to ud af tre nye biler. Det er et mønster, som vi forventer fortsætter i de kommende måneder og det er klart, at det er en markant forandring af markedet”, siger Bent Mikkelsen.

Varebiler i kraftigt fald
Varebilssalget dykkede med 25 procent i september forhold til samme måned sidste år, og dermed var de positive tendenser fra første halvår brudt. Kun 1.746 nye varebiler kom på gaden mod hele 2.327 i september 2011.

"Varebilssalget er faldet betydeligt i den forgangne måned og selvom det er i tråd med tendensen om et generelt lavere salg til erhvervslivet, så er der alligevel overraskende, at faldet er så markant. September 2011 bød på et meget flot salg, så der er muligt, at der er tale om en periodeforskydning, men vi vil følge udviklingen nøje i de kommende måneder” siger Bent Mikkelsen.

Lastbiler også i fald.
Indregistreringen af nye lastbiler faldt ligeledes i september. Der blev indregistreret 248 nye lastbiler – et fald på 27 procent sammenlignet med september sidste år.

"Vi har set nyregistreringerne af lastbiler vokse pænt de seneste måneder, men nu kom der så en korrektion. Ligesom med de seneste måneders stigninger, er der tale om betydelige procentvise ændringer, men markedet er ikke stort og dermed virker de månedlige procenttal ofte kraftigere end tilfældet er. Samlet set er lastbilsmarkedet vokset svagt over årets første 9 måneder, og det svarer ganske godt til vores forventninger til hele året ,” slutter Bent Mikkelsen.

Vurdér gratis din bil på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.