• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. november 2012 - De Danske Bilimportører

Bilsalget vokser kraftigt

Bilsalget oplevede stor fremgang i oktober.

Årets bilsalg er på vej til at blive blandt de bedste bilår nogensinde efter en stigning på 22,7 procent i oktober. Årets bilsalg er på vej til at blive blandt de bedste bilår nogensinde efter en stigning på 22,7 procent i oktober.

De Danske Bilimportører

Stor fremgang i oktober
Salget af nye biler tog et stort spring fremad i oktober, og personbilssalget steg med hele 22,7 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Dermed blev den vækst, der har kendetegnet bilsalget gennem året øget betragteligt i oktober, og 2012 er på vej til at blive blandt de bedste bilår nogensinde.

Danskernes appetit på nye biler vokser fortsat. I oktober kom hele 15.216 nye personbiler ud på vejene og det samlede salg i årets første 10 måneder kom dermed op på hele 143.714 nye personbiler. Salget de ti første måneder af 2012 ligger nu 2,9 procent over niveauet fra samme periode af 2011, der ellers samlet set er det hidtil bedste bilår nogensinde.

Besøg billånsoversigten på Bilpriser.dk

De små er eftertragtede
"Efterspørgslen efter særligt de mindste biler er på et hidtil uset niveau. ”Lille klasse” udgør 67 procent af alle solgte personbiler, og faktisk falder salget af næsten alle andre klasser sammenlignet med oktober sidste år, men den kraftige stigning i salget af de mindste biler trækker hele markedet op”, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Han forventer dog, at de mindre biler vil fylde lidt mindre i årets sidste måneder.
”Vi venter fortsat, at de mindste biler vil fylde meget i markedet, men årets sidste måneder er normalt højsæson for firmabilssalget og selvom, der er kommet ændrede skatteregler, forventer vi alligevel, at de lidt større biler vil fylde mere i markedet i november og december”, siger Bent Mikkelsen.

Varebiler i fremgang
Med 2.113 solgte nye varebiler i oktober steg salget med 15,9 procent i oktober i forhold til samme måned sidste år. Dermed fortsatte septembers overraskende fald i varebilssalget ikke, og salget er igen tilbage i de moderate vækstrater, der har præget markedet igennem 2012.
"Det er meget positivt at salget rettede sig i oktober og, at det uventede fald i september dermed var et enkeltstående tilfælde. Oktobers salg giver forventninger om en fortsat stabil udvikling resten af året”, siger Bent Mikkelsen.

Vurdér gratis din bil på Bilpriser.dk

Lastbiler i lille fald
Indregistreringen af nye lastbiler faldt i oktober. Der blev indregistreret 289 nye lastbiler – et fald på 8 biler i forhold til samme måned sidste år.

"Indregistreringerne af nye lastbiler er vokset stabilt over året, men faldt i sidste måned og i denne måned i, hvad der må betegnes som en flad udvikling. Vores forventning er fortsat, at 2012 ender med en moderat vækst, men den seneste udvikling giver anledning til at følge markedet nøje i de kommende måneder.” slutter Bent Mikkelsen.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.