• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. november 2012 - Motor-magasinet

Fælles krav til bilerne

Nye regler skal hjælpe sikkerheden og miljøet.

Nye EU-regler skal gøre bilen mere sikker og miljøvenlig - lige fra dækkene til sikkerhedsselen. Nye EU-regler skal gøre bilen mere sikker og miljøvenlig - lige fra dækkene til sikkerhedsselen.

Motor-magasinet

Fokus på sikkerhed og miljø
I fremtiden bliver det så godt som umuligt at glemme sikkerhedsselen, når man kører bil. Samtidig bliver det lovpligtigt med systemer, der informerer om trykket i bilens dæk - og giver dig råd om hvordan man kan skifte gear på en mere miljøvenlig måde.
Det er nogle af tiltagene i en nye EU-regler, der træder i kraft 1. november.

"De nye regler vil forbedre sikkerhedsniveauet væsentligt ved at reducere sandsynligheden for og konsekvenserne ved ulykker", udtaler EU's erhvervskommissær, Antonio Tajani.

Vurdér gratis din bil på Bilpriser.dk

Skala fra A til G til dæk
Reglerne betyder, at dæk nu skal mærkes med oplysninger om brændstoføkonomi, vejgreb i vådt føre og støjniveauet på en skala fra A til G. Samtidig skal førersædet i fremtiden være udstyret med en funktion, der med både lys og lyd minder chaufføren om at huske selen, hvis den ikke er spændt fast. Derudover skal elektriske biler leve op til nye sikkerhedskrav, der gør, at passagererne ikke risikerer at få stød, når de rører ved bilen eller motoren.

Find gode tips og råd her!

Alarmsystemer skal advarer føreren
Det bliver også lovpligtigt at lave passagersæderne på bagsædet stærke nok til, at de kan holde til et trafikuheld, så passagererne ikke risikerer at få tunge tasker fra bagagerummet i nakken ved en hård opbremsning. Nye biler skal desuden være udstyret med et system, der automatisk advarer føreren, hvis lufttrykket i dækkene falder. Et andet system skal indikere, hvordan man ved at skifte gear på en miljøvenlig måde kan spare benzin.

De nye sikkerhedsregler gælder for alle nye biler, der bliver godkendt til markedet fra 1. november og frem. Fra 2014 gælder reglerne for alle nye biler, der bliver solgt i alle 27 EU-lande, skriver Ritzau.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.