• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. november 2012 - Jyllands-posten

Video: Verdens vildeste bil

Svensker gjorde drengedrømmen til virkelighed.

En specialmodel af superbilen Koenigsegg generobrede i 2007 rekorden som verdens hurtigste gadebil, da den kørte 417 km/t. En specialmodel af superbilen Koenigsegg generobrede i 2007 rekorden som verdens hurtigste gadebil, da den kørte 417 km/t.

Jyllands-posten/Lokalavisen.dk

Verdens hurtigste gadebil
Svensker gjorde drengedrømmen til virkelighed og byggede verdens hurtigste gadebil. En specialmodel af superbilen Koenigsegg med serienavnet CCXR generobrede i 2007 rekorden som verdens hurtigste gadebil fra Bugatti Veyron, da den kørte 417 km/t.

Det er den 41-årige svensker, Christian Von Königsegg, der er manden bag det lynhurtige bilmærke. Arbejdet med at bygge den voldsomme fartmaskine udspringer fra barndommen, hvor Christian blev inspireret af den norske dukkefilm Bjergkøbing Grand Prix.¨

Vurdér gratis din bil på Bilpriser.dk

En bil for multimillionærer
Nu ejer han en bilfabrik med lige under 50 personer ansat. Den ligger i den svenske by Ängelholm, en times kørsel nord for Malmø, og producerer hvert år 10 monsterbiler, som bliver solgt til kongelige, multimillionærer og ekstreme bilsamlere verden over.

Der er i alt kun produceret 100 Koenigsegg-biler i de 10 år firmaet har eksisteret. Ingen af dem kører dog på de danske veje. Men med afgifterne her i landet kommer prisen på en Koenigsegg også nemt op over de 20 millioner kroner.

Mange rekorder
Bilmærket står bag en masse verdensrekorder indenfor både fart og acceleration, men ligger samtidig også inde med en lidt uheldig rekord fra 2003 for den største fartbøde nogensinde.
En person blev taget med 387 kilometer i timen på en strækning, hvor man kun på køre 120.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.