• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. november 2012 - Motor-magasinet

Omregistrer selv bilen

Du kan nu selv omregistrere din brugte bil på nettet.

Som led i regeringens strategi for øget digitalisering kan danskerne nu selv omregistrere deres brugte bil. Som led i regeringens strategi for øget digitalisering kan danskerne nu selv omregistrere deres brugte bil.

Motor-magasinet

En fordel for alle parter
Fra 26. november kan man selv via nettet skifte ejer og bruger på almindelige køretøjer som brugte biler og motorcykler via TastSelv på skat.dk.
"Det er en stor fordel for både sælger og køber af en brugt bil, at den nye ejer selv kan omregistrere bilen, så snart handlen går igennem. Dermed sparer køberen turen til den nærmeste af Skats nummerpladeekspeditioner", siger fagdirektør Kristian Vengsgaard, Skat.

Reduceret antal nummerpladeekspeditioner hos Skat
Bilejeren og motorcykelejeren kan også bestille erstatningsplader, en ny registreringsattest eller en tredje nummerplade via skat.dk.
De nye muligheder er en del af Motorregistret, som åbnede i sommer. Siden har 1600 autoriserede nummerpladeoperatører kunnet sælge og udlevere nummerplader, så forhandlere og værksteder slipper for at opsøge en af Skats 28 nummerpladeekspeditioner.

Introduktionen af Motorregistret har reduceret antallet af nummerpladeekspeditioner hos Skat drastisk. De seneste måneder til under 35.000 om måneden mod næsten 140.000 i samme måneder sidste år.

Nu rulles det moderne digitale motorkontor så yderligere en vognbane ud ved, at Skat også lancerer privates adgang til at omregistrere og bestille nummerplader. En mulighed som Skat mener, at mindst 100.000 private hvert år vil benytte. Ifølge FDM handles der årligt 400-500.000 brugte biler herhjemme - de fleste dog via en forhandler, skriver Ritzau.

Vurdér gratis din brugte bil på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.