• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. januar 2013 - Sixt

Elbil billigst at leje

Mere end 1000 kr. at spare pr. måned for en bil i Golfklassen, hvis man vælger elbil.

Sixt forventer at modtage mere end 100 Nissan Leaf fra fabrikken i løbet af 2013. Sixt forventer at modtage mere end 100 Nissan Leaf fra fabrikken i løbet af 2013.

Sixt

Det er udlejningsselskabet Sixt som har besluttet at leje fabriksnye Nissan Leaf elbiler ud for kun 3.800 kr. pr. måned, og der er ikke nogen 1. gangs ydelse. Til sammenligning koster en tilsvarende konventionel bil i Golf-klassen 4.900 plus brændstof. I prisen er inkluderet moms, forsikring, erstatningsbil, vejhjælp, dæk og afgifter. Og bliver man træt af at køre Nissan Leaf kan man frit levere den tilbage til udlejningsselskabet fra dag til dag.

Elbilen er ikke død
Biludlejningsselskabet Sixt startede med at have elbiler i flåden allerede i 2009 som supplement til deres mange nye dieselbiler. Ifølge administrerende direktør for Sixt Kasper Gjedsted er rygtet om elbilens snarlige død da også stærkt overdrevne: ”Det er først nu elbilerne har nået en pris som gør at de er konkurrencedygtige med konventionelle biler og det er en væsentlig forudsætning for deres kommende succes”

Økonomien driver efterspørgslen på elbiler
Han tilføjer at det er økonomien som driver kundernes efterspørgsel efter elbiler:
 ”Masser af mennesker og virksomheder vil gerne køre grønt – det er bare de færreste der vil betale ekstra for det. Når man så kan spare mere end 1000 kr. pr. måned sammenlignet med en konventionel bil og heller ikke har omkostninger til diesel så ved vi mange vælger elbilen”

Grønne virksomheder og kommuner bliver kunder
Kasper Gjedsted vurderer at kunderne primært vil være at finde blandt grønne virksomheder, kommuner og pendlere: ”Med en pris på 3800 kr. pr. måned er disse biler særligt attraktive for f.eks. miljøbevidste virksomheder og kommuner som vil have elbiler uden at være bundet i de 3 år en typisk leasingkontrakt løber. For langt de fleste kunder er rækkevidden heller ikke et problem da de færreste kører mere end 100 km. om dagen”
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.