• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. juli 2013 - De Danske Bilimportører

Kraftig vækst i bilsalget

Vækst sender bilsalget på rekordkurs for 3. år i træk.

Det er fortsat de små biler som denne Volkswagen UP!, som sælger bedst. Det er fortsat de små biler som denne Volkswagen UP!, som sælger bedst.

De Danske Bilimportører

Ny kraftig vækst i bilsalget
Med en fremgang på ikke mindre end 19,2 procent i forhold til samme måned sidste år, voksede bilsalget eksplosivt i juni. Den kraftige vækst betød samtidig, at det samlede salg i 1. halvår af 2013 steg med 9 procent sammenlignet med 1. halvår 2012. Dermed er bilslaget på rekordkurs for 3. år i træk.

"Det giver nærmest sig selv, at det er en meget positiv udvikling vi oplever i øjeblikket. De private forbrugere er fortsat med til at trække markedet frem og over de seneste måneder er erhvervssalget af nye personbiler ligeledes vokset. Samlet set har vi dermed for alvor fået sat gang i udskiftning af den forholdsvist bedagede danske bilpark, til glæde for både bilisterne og miljøet, siger Tejs Laustsen Jensen, chefkonsulent hos De Danske Bilimportører.

Også når det gælder udsigten for andet halvår, lyder der positive toner fra bilimportørerne.
”Det vi ser, er et forandret bilmarked, hvor langt flere danskere har mulighed for at dække deres transportbehov ved at købe en ny bil fremfor en brugt. Dermed får de glæde af de fordele omkring brændstoføkonomi, garanti og sikkerhed, som følger med købet af en ny bil. Der er ikke tegn på, at disse forhold for alvor vil ændre sig i andet halvår, og vi forventer derfor også, at markedet vil udvikle sig stabilt i resten af året”, siger Tejs Laustsen Jensen.

Annoncér gratis din bil på bilpriser.dk

Varebiler også frem
Med 2.117 nye varebiler kunne salget af nye varebiler ikke følge med væksten i personbilssalget i juni, men ovenpå det kraftige fald i maj rettede markedet sig pænt og gik frem med 10 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Fremgangen var dog ikke nok til at trække 1. halvår i plus, og det samlede salg i årets første 6 måneder endte 2,4 procent under niveauet i samme periode i 2012.

”Varebilssalget er nærmest på månedsbasis skiftet mellem kraftig fremgang og kraftig tilbagegang gennem hele 2013. Derfor er det svært at sige noget endegyldigt ud fra junitallene, men ser vi på 1. halvår er markedet gået svagt tilbage. Det er nogenlunde i tråd med forventningerne, hvor vi regner med et marked, der i 2013 samlet set vil være på niveau med 2012.”, siger Tejs Laustsen Jensen.

Gå til billånsoversigten her!

Lastbiler endnu et dyk
Indregistreringen af nye lastbiler faldt i juni med 16,3 procent. Der blev indregistreret 231 nye lastbiler – et fald fra 276 biler i juni 2012.

"Markedet for nye lastbiler har haft det svært gennem lang tid. Krisen ramte dette marked ekstraordinært hårdt og siden har vi tillige oplevet, hvordan den meget ændrede markedssituation i transportbranchen er med til at presset markedet endog meget langt ned. Det er svært at sige noget præcist om udviklingen resten af året, men vi forventer som minimum en begyndende stabilisering hen imod slutningen af året” slutter Tejs Laustsen Jensen.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.