• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. september 2013 - Volkswagen

Verdenspremiere på e-up!

Volkswagen præsenterer den helt nyudviklede e-up!

VW viser ved den internationale biludstilling i Frankfurt den helt nyudviklede e-up!, der kører 100 km på 30 kr. og sætter ny standard for udstyrsniveauet i mikrobils-segmentet. VW viser ved den internationale biludstilling i Frankfurt den helt nyudviklede e-up!, der kører 100 km på 30 kr. og sætter ny standard for udstyrsniveauet i mikrobils-segmentet.

Volkswagen
  
Volkswagen viser på den internationale biludstilling i Frankfurt (IAA 10.-22. september) den helt nyudviklede e-up!. Dermed tager Europas største bilfabrikant sit første skridt ind i e-mobilitetens tidsalder. e-up! vil kunne opfylde hverdagens kørselsbehov og vil udelukkende blive producerede som fire-dørs-model og med rigeligt standardudstyr, e-up! ligger et udstyrsniveau over high up! og har bl.a. klimaanlæg, radio- og navigationssystem, opvarmelig forrude, og LED-lygter på standardudstyrslisten.

Derudover er e-up! ualmindelig sparsommelig: e-up! bruger 11,7 kWh el på at køre 100 km – og er dermed den nye duks i øvelsen sparsommelighed. Ved en elpris på 2,4 kr. pr. kWh (dansk el-priser pr. 09.09.2013) koster 100 km i en e-up! ca. 30 kr. Til sammenligning kører high up! i gennemsnit 22,2 km/l og med en benzinpris på 13 kr. koster 100 km i en high up! ca. 60 kr. Med andre ord kører den nye e-up! dobbelt så langt på kronen, hvilket gør e-up! oplagt som pendlerbil.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk

Made in Germany 
Udviklingen af innovativ drivline-teknologi er en af Volkswagen-koncernens kernekompetencer. Derfor er e-motoren, transmissionen samt lithium-ion-batterierne, der anvendes i e-up! alle udviklede koncern-internt på Volkswagens tyske komponentfabrik. e-up! og e-Golf produceres på samme fabrik, som søster-modellerne med forbrændingsmotorer, på Volkswagen fabrikken i Slovakiet, hvor man bl.a. også producerer Touareg.

e-up! er med sin batterikapacitet på 18,7 kWh i stand til at køre 160 km på en enkelt ladning og kan indstilles i to forskellige køremodi kaldet Eco og Eco+ , hertil  kommer fire indstillinger, der regenererer bremseenergien (D1, D2, D3 og B) og hjælper føreren med at opnå den maksimale rækkevidde. Rækkevidden 160 km, vil for de fleste pendlere passe til det daglige kørselsbehov.  e-up! kan oplades til 80 % af batterikapaciteten på ca. 30 minutter ved DC-ladning.

Besøg billånsoversigten her!
 
Drivline- og brændstofstrategi 
Volkswagen har gennem det seneste årti planlagt koncernens fremtidige drivline- og brændstofstrategi. Opstarten af e-mobilitet med e-up! er en af milepælene i denne globale strategi, der også indeholder andre alternative teknologier, som eksempelvis hybrid og brint. Introduktionen af den den nye e-up! og den nye e-Golf skal naturligvis ses som et led I denne strategi, og ikke mindst som en bestræbelse på at udvikle intelligente alternativer, der kan supplere de eksisterende teknologier. Her er det ikke mindst i konteksten af de globale mega-byer og de afledte miljøbelastninger, at Volkswagen ser e-mobilitet som et fornuftigt alternativ, hvor el-bilen kan reducere den lokale CO2-udledning.

Det har fra Volkswagens side været målet, at skabe innovativ teknologi, der samtidig passer til det moderne menneskes krav og behov. Med e-up! præsenterer Volkswagen et alternativ, der både er hverdagsduelige og byder på underholdende køreoplevelser undervejs, uden at øge CO2-udledningen. Samtidig er e-up! med sine 30 kr. for 100 km et økonomisk fornuftigt alternativ til konventionel teknologi.

e-up! har danmarkspremiere ultimo november 2013 og er endnu ikke prissat.
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.