• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. november 2013 - Ekstra Bladet

Nummerpladen skal skrues fast

Ny lov betyder, at din nummerplade skal skues fast.

Fra 15. november 2015 kan du se frem til en bøde på 1.000 kroner, hvis nummerpladen på din bil ikke sidder ordentligt fast. Fra 15. november 2015 kan du se frem til en bøde på 1.000 kroner, hvis nummerpladen på din bil ikke sidder ordentligt fast.

eb.dk

Lovændring vedtages fredag
På fredag den 15. november vedtager Folketinget en lovændring, som betyder, at nummerpladen på din bil skal skrues fast.
 
Hidtil har det været i orden at klipse nummerpladen fast, men det bliver der nu lavet om på, oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.
 
Ifølge Københavns Vestegns Politi er det for nemt at stjæle nummerplader, hvis de ikke sidder ordentligt fast. Det kan ses ved, at flere end 20.000 danskere fik stjålet deres nummerplader sidste år, hvilket er en tredobling på bare syv år.
 
"Loven er selvfølgelig et forsøg på at dæmme op for alle de brugstyverier, der bliver begået med stjålne nummerplader", siger politikommissær Anders Pilegaard fra Københavns Vestegns Politi til Ekstra Bladet.
 
De gerningsmænd, der stjæler nummerplader, bruger dem som regel til at stjæle benzin og til at begå indbrud.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk
 
Straffes med bøde
Politikommissæren oplyser, at alle bilister skal sørge for at få sat deres nummerplader fast inden 15. november 2015, ellers vanker der en bøde.
 
"Hvor stor en bøde kan folk se frem til, hvis ikke de får sat nummerpladen fast?"
 
"Jeg forventer, at der vil blive tale om en bøde på omkring 1.000 kroner til de bilister, der ikke overholder den nye lov."
 
"Er det her en lov, I vil håndhæve hårdt?"
 
"Det er formentlig noget, vi vil kigge efter, når vi alligevel har bødeblokken fremme."
 
Københavns Vestegns Politi henviser til denne guide hos FDM, der viser, hvordan du kan sørge for, at din bil lever op til den nye nummerpladelov.
 
Der er desuden ekstra hjælp at hente, hvis du bor i København, når politiet afholder et arrangement ved navn 'Skru pladerne på', hvor en række autoriserede værksteder skruer alle de nummerplader fast, de kan nå på tre dage.
 
Gå til billånsoversigten her!
 
Aktion 'Skru pladerne på' løber af stablen på følgende datoer
 
Fredag den 15. november kl. 14-17: Ballerup – Rådhusets p-plads (indkørsel fra Hold-An Vej)
 
Lørdag den 16. november kl. 11–14: Høje-Taastrup – City 2’s p-plads (indkørsel fra Carl Gustavs Gade på City 2’s bagside)
 
Søndag den 17. november kl. 11–14: Rødovre – Rødovre Centrums p-plads (indkørsel ved vandtårnet)
 
I ventetiden byder Københavns Vestegns Politi på en kop kaffe, småkager, reflekser til børnene og en snak om, hvordan du kan undgå indbrud.
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.